Sve vesti Svet

BORBA PROTIV IVERMEKTINA SE NASTAVLJA! AUSTRIJSKA VLADA I CARINA ZAPLENILI VELIKU KOLIČINU OVOG LEKA KOJEG AUSTRIJANCI NARUČUJU PUTEM INTERNETA

Lek koji je dobio Nobelovu nagradu za humanu upotrebu i dalje je “opasniji” od kokaina i heroina te se države širom sveta bore da ga istisnu sa tržišta dok potražnja za Ivermektinom vrtoglavo raste.

Beč — Austrijski carinici prijavili su da su “preplavljeni” švercovanim lekom  Ivermektin.

Bezbroj studija i slučaja u kojima je Ivermektin imao i ima glavnu ulogu u lečenju COVID-a 19 ni dan danas u “stručnom” potplaćenom farmako mafijaškom svetu ne vrede ništa.

Mediji prenose da je od septembra, kako je saopštilo Ministarstvo finansija Austrije, eksplodirao  broj zaplenjenih količina Ivermektina.

Carinici su ustanovili da je proteklih meseci značajno porasla potražnja za Ivermektinom, a to do povećane zaplene ovog veterinarskog preparata.

Ministar finansija Austrije, zemlje koja je zatvorila sve svoje građane apelovao je na građane da se štite od korone a ne da kupuju sredstvo kojim ugrožavaju svoje zdravlje.

Ukazao je da je, kod zaplenjenih švercovanih lekova, koji dolaze pre svega iz Azije, reč o  falsifikovanim i lošim preparatima.

Dok je u prvoj polovini ove godine zabeleženo svega pojedinačnih zaplena Ivermektina, samo u oktobru je zaplenjeno 7.640 komada.

Između septembra i sredine novembra zaplenjeno je ukupno 15.844 tableta, većinom naručenih preko interneta i poslati poštom.

Od početka godine policija je u 428 presretanja šverca, zaplenila ukupno 24.169 komada Ivermectina.

Najviše naručioca ovog leka bilo je iz Donje Austrije, Gornje Austrije, Štajerske i Beča.

Lider Slobodarske partije Austrije (FPO), treće političke snage u zemlji, Herbert Kikl javno je propagirao korišćenje Ivermektina protiv korone.

OSTANITE U TOKU, IZBEGNITE CENZURU I PRAĆENJA! PRIDRUŽITE SE NAJPOPULARNIJEM TELEGRAM KANALU U REGIONU! ČEKAMO VAS, VAŠA NULTA TAČKA!