Sve vesti Svet

BRITANSKI HIRURG JE VIŠE OD GODINU DANA POD SUSPENZIJOM ZATO ŠTO JE REKAO DA VLADE KORISTE VIRUS COVID ZA KONTROLU LJUDI

Prošle godine, medicinski registar Ujedinjenog Kraljevstva suspendovao je hirurga konsultanta na 12 meseci u očekivanju istrage Generalnog medicinskog saveta (GMC) zbog objavljivanja na društvenim mrežama da Covid-19 koriste elite da kontrolišu svet.

Kolege su pisali organizaciji tvrdeći da nije trebalo da bude suspendovan zbog svog ličnog mišljenja.

Mohamed Ikbal Adil, britanski lekar rođen u Pakistanu, skoro tri decenije je radio u NHS-u. Privremeni sud ga je suspendovao na godinu dana zbog video snimaka koje je objavio na društvenim mrežama.

Doktor je izrazio „svoje gledište o pandemiji Covid-19 i dalekosežnim efektima izolacije na ekonomiju, javno zdravlje i blagostanje“, navodi se na njegovoj stranici.

Portparol GMC-a je tada rekao: „Tribunal za privremene naloge je uveo privremenu suspenziju registracije dr Adila, nakon našeg upućivanja, kako bi zaštitili pacijente i poverenje javnosti. Ova privremena suspenzija ostaje na snazi dok razmatramo zabrinutost oko sposobnosti dr Adila za dalji rad”.

Neke od njegovih kolega pokrenule su peticiju na Change.org pozivajući GMC da vrati dr Adila na posao. U peticiji se tvrdi da je GMC trebalo da mu pruži priliku da razmisli o video snimcima „kada je ceo svet zbunjen u vezi sa novim virusom“.

U peticiji je takođe navedeno da ima porodicu koju treba izdržavati, dodajući: „UK su potrebni doktori da rade. Ne bi bilo u najboljem interesu javnog i zdravstvenog sistema da izgubi jednog iskusnog i visoko kvalifikovanog hirurga poput njega.

„Mi, zajednica lekara u UK i širom sveta, smatramo da je nepravedno suspendovati gospodina Adila na osnovu njegovog ličnog gledišta o Covid-19, a da mu ne damo priliku da razmisli o svom videu pre nego što se primeni suspenzija”.

„Tražimo od GMC-a da opozove njegovu nepravednu suspenziju od 12 meseci… i omogući mu poštenu šansu da radi u ovoj zemlji u korist zdravstvenog sistema, zajednice i diplomiranih medicinskih radnika”.

„Dr Adil se zalaže za slobodu govora za sve lekare i medicinske sestre, da govore svoju istinu bez straha od optuživanja ili progona“, navodi se na njegovoj stranici.

Nulta Tačka/InfoWars