Sve vesti Svet

BRITANSKI MINISTAR ZDRAVLJA KAŽE DA „NEETIČKA” OBAVEZNA VAKCINACIJA „NEĆE FUNKCIONISATI”

Ministar za zdravstvo Velike Britanije izjavio je da „nema interesa“ da zakonski propisuje obaveznu vakcinaciju protiv COVID-a, opisujući takvu politiku kao „neetičku“.

U intervjuu za Bi-Bi-Si, Sajid Javid je rekao: „Moje mišljenje je da je to neetično i da na praktičnom nivou ne bi funkcionisalo”.

Džavid je dodao: „Ako me pitate o univerzalnoj obaveznoj vakcinaciji, kao što su neke zemlje u Evropi rekle da će to učiniti, na praktičnom nivou jednostavno mislim da to neće funkcionisati. Vakcinacija mora biti slobodan izbor”.

U drugom intervjuu za Skaj njuz, Džavid je dodao: „Ne zanima me obavezna vakcinacija, osim u visokorizičnim okruženjima u NHS-u i socijalnoj zaštiti, za koje smo već naveli da ćemo je zakonski propisati”.

Komentari dolaze dan nakon što je premijer Boris Džonson rekao da će „doći momenat“ za „nacionalni razgovor“ o obaveznoj vakcinaciji.

Pogledajte:

Oni koji reaguju na Džavidove komentare ističu da je Britancima mesecima saopštavano da novih zaključavanja neće biti, da ih je vlada primenila i da pasoši za vakcinu nikada neće biti uvedeni, ali ove nedelje jesu, kao što je sve vreme i bio plan.

Nulta Tačka/InfoWars