Sve vesti Svet

Britanski psi rata u Ukrajini krivi za raketni napad na centar za obuku plaćenika u kojem je poginulo njih 35

Britanski psi rata u Ukrajini krivi za raketni napad na centar za obuku plaćenika u kojem je poginulo njih 35

Britanski dobrovoljci okrivljeni su za raketni napad u kojem je poginulo 35 ljudi u ukrajinskom centru za obuku jer su njihovi telefonski signali odavali lokaciju baze.

„Od 12 do 14 britanskih brojeva telefona koji počinju sa nacionalnim pozivnim brojem +44 bilo je vidljivo za nadzornu opremu kratko vreme pre ruskog raketnog udara na centar za obuku Javoriv u zapadnoj Ukrajini 13. marta“, izveštava Brajtbart.

„Plaćenici koje je angažovala grupa Vagner, vojna kompanija povezana sa Moskvom, možda su delovali u blizini u vreme napada, prema izveštajima, a stručnjaci strahuju da su oni mogli da pokupe, lociraju i ciljaju koncentrisanu grupu britanskih mobilnih signala i prenesu informacije ruskim snagama”.

Priča još jednom naglašava opasnost od loše obučenih stranih dobrovoljaca koji putuju na prve linije vrelog rata.

Nakon poziva predsednika Zelenskog stranim borcima da se pridruže akciji, mejnstrim mediji na zapadu su srčano pojačali moralni krstaški rat Britanaca i Amerikanaca koji su krenuli na opasna putovanja u ime „podrške Ukrajini“.

Bajdenova Bela kuća je takođe održala sastanak sa TikTok influenserima, rekavši im da pojačaju propagandne narative NATO-a i podstaknu svoju mladu publiku da učine svoj deo kako bi „podržali Ukrajinu“.

Članovi pretežno levičarske zajednice Reddit takođe su jedni druge nagovarali da se dobrovoljno prijave za borbu u Ukrajini uprkos njihovom vojnom iskustvu koje se zasniva na opsesivnom igranju Call of Duty.

Njihova želja da daju signal o podršci Ukrajini objavljivanjem informacija koje su odavale lokaciju baza i objekata za obuku takođe je dovela do toga da su ruske snage gađale i bombardovale takve lokacije.

Sada su se pojavili brojni izveštaji o dobrovoljcima koji su tretirani kao „topovsko meso“, i da su im pasoši pocepani i poslani su na linije fronta, dok im je rečeno da neće moći da idu kući dok se rat ne završi.

36-godišnji Britanac Ben Span, koji nije imao vojnog iskustva, ostavio je ženu i decu i otputovao u Ukrajinu bez njihovog znanja da se bori, ali je za Skaj njuz rekao da se ubrzo vratio pošto je shvatio da se suočava sa „samoubilačkom misijom“.

Span je rekao da je držan u sigurnoj kući bez kreveta i tekuće vode 5 dana i da je ukrajinski specijalac uperio pištolj u njegovu glavu.

Po povratku u Veliku Britaniju, Spann je rekao da oni bez vojnog iskustva „mogu biti veći teret“ za stvarne borce i da je on otputovao tamo da bi ojačao sopstveni „ego“.

Takođe postoje izveštaji da su takvi pojedinci bili ubijeni ruskim bombardovanjem gradova.

Da li je to zaista vredelo za Instagram dopamin ratni selfi?

MARIO ZNA UŽIVO -Ovo mediji ne smeju da objave- Najnovije ZABRANJENE INFORMACIJE

Nulta Tačka/SummitNews