Sve vesti Svet

BRITANSKI SCENARIO ZA TREĆI SVETSKI RAT

BRITANSKI SCENARIO ZA TREĆI SVETSKI RAT

Britanski list „Dejli mejl“ otkrio je scenario kako bi, po mišljenju eksperata, izgledao treći svetski rat u skorijoj budućnosti. Stav stručnjaka je da će bojno polje velikih sila postati, pre svega, tehnologija.

Kako se navodi u članku, Ministarstvo odbrane Velike Britanije značajno je smanjilo finansiranje tradicionalnog oružja i usredsredilo se na razvoj veštačke inteligencije, sajber-bezbednost i druge oblasti IT industrije.

Sagovornici britanskog lista misle da bi u hipotetičkom svetskom ratu Sjedinjene Američke Države, Rusija i Kina sigurno koristile hipersonične rakete koje je teško otkriti blagovremeno i oboriti ih zbog velike brzine.

Sukobljene države bi, prema medijskim navodima, u slučaju velikog konflikta pokušale da jedna drugu liše komunikacije i pristupa internetu.

Da bi to izvele, morale bi da onesposobe prekookeanske podvodne komunikacione kablove i krenu u lov na svemirske satelite, ističu eksperti.

U materijalu se dodaje da bi masovni raketni udar i „oslepljivanje“ neprijatelja na mreži mogli da se odvijaju istovremeno.

MARIO ZNA i SAŠA RADULOVIĆ – Sledi ekonomska kriza, deo njihovog plana – Mediji ćute o referendumu

Nulta Tačka/Sputnik