Sve vesti Svet

BRITANSKI VLADIN SAVETNIK KOJI JE NAJAVLJIVAO 200.000 NOVIH SLUČAJEVA COVID-a DNEVNO SUOČEN SA DRAMATIČNIM PADOM NOVO ZARAŽENIH

Pisao Elena Vuk

Profesor Nil Ferguson(Neil Ferguson), kontroverzni epidemiolog koji je predviđao da će u Velikoj Britaniji biti čak 200.000 slučajeva COVID-a dnevno ako se ukinu ograničenja, suočava se sa “osudom” javnosti nakon što su infekcije nastavile da padaju 6. dan zaredom.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Dan pre takozvanog „dana slobode“ u Engleskoj, gde je ukinuta većina mandata za maske i ograničenja socijalnog udaljavanja, BBC-jev novinar Endrju Mar, Fergusona je pitao kako će se sva ova “popuštanja” odraziti na budućnost, vezano za COVID.

„Veoma je teško sa sigurnošću reći, ali mislim da je 100.000 slučajeva dnevno gotovo neizbežno“, rekao je Ferguson, dodajući, „Pravo pitanje je da li to možemo udvostručiti ili više? Mogli bismo dobiti do 200.000 slučajeva dnevno “.

Profesor je nastavio da upozorava na „veliki poremećaj“ u NZS i na prekid izabranih operacija.

Statistike još jednom dokazuju da Ferguson nije u pravu, koja je danas pokazala da je bilo 24.950 novih slučajeva koronavirusa, šesti uzastopni dnevni pad.

„Ziloti zbog zaključavanja pripisaće ovaj pad vakcinama, ali postavlja se pitanje zašto nisu bili sigurni da će vakcine sprečiti skok slučajeva kada su prošlog ponedeljka predvideli armagedon?“ pita Tobi Young.

Kao što naglašava Kristofer Snovdon(Christopher Snovdon), naučnici koji su tvrdili da otključavanje Engleske predstavlja „pretnju svetu“ takođe se dokazuju spektakularno pogrešno. Vladini savetnici SAGE-a koji su tvrdili da je opuštanje ograničenja „opasan i neetičan eksperiment“ takođe se suočavaju sa sramotom.

Pitanje koje postavlja još jednom pitanje; Zašto vlada i dalje sledi savete zagovornika zaključavanja, koji su to iznova pogrešno shvatili?

Ferguson je bio taj koji je neslavno upozorio da će pola miliona Britanaca umreti bez drakonskog zaključavanja, uprkos činjenici da su zemlje poput Švedske koje nisu nametnule zaključavanje imale slične talase i stope zaraze.

Ne samo da se Ferguson više puta pokazao kao potpuno nepouzdan (nakon što se već osramotio tokom izbijanja slinavke i šap-a 2001. godine), već je svojim ponašanjem neslavno izdao ono što je zaista mislio o težini pandemije.

Tokom prvog zaključavanja, kada je sam Ferguson predvideo do pola miliona smrtnih slučajeva, profesor je pretnju virusom shvatio tako “ozbiljno”, dozvolio je svojoj ljubavnici da krši pravila putujući tamo-amo preko Londona kako bi nastavio gnusnu aferu para. Izjavivši novinarima: “U redu je kada mi to radimo!“

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars