Stav

Brnabićka: Svi će biti bezbedni danas na Evroprajdu

Brnabićka: Svi će biti bezbedni danas na Evroprajdu

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će svi biti bezbedni tokom održavanja Evroprajda te da tokom protekle nedelje nije bilo nijednog incidenta na preko 130 događaja koji su organizovani u srpskoj prestonici.

Na prijemu za strane diplomate u Palati Srbije povodom Nedelje Evroprajda, premijerka je istakla da Srbija nije organizovala Evroprajd zato što ju je neko ucenio da bi ostala na evropskom putu, već zbog Srbije, našeg naroda, zemlje i drušstva, kao i zbog dobrobiti celog regiona.

Ludnica! Okršaj pripadnika LGBT-a između sebe- Propao sinoćni koncert na Tašmajdanu. Skupilo se jedva 30 gejeva (VIDEO)

Ona se zahvalila stranim diplomatama, među kojima su bili većina ambasadora iz zemalja EU u Beogradu, što su došli i naglasila da je ponosna što je mogla da ih ugosti.

– Ono što radimo u Srbiji je izuzetno važno, ne samo za mene, već i za moju zemlju i vladu, kao i za ceo region. Svi znamo da kada je Goran Miletić prijavio Beograd za Europride, a ja pismom kao premijerka to podržala, da će biti teško, jer mora da bude teško kada sprovodite radikalne promene kao mi sada, promene na bolje. Ovo je prvi Evroprajd van Evropske ekonomske zone i prvi u Jugoistočnoj Evropi – poručila je premijerka, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Sramota! POLICIJA počela da privodi narod koji se protivi Evroprajdu- čiste sve pred sobom zbog LGBT agende

Ona je istakla da time pomeramo granice slobode i evropskih vrednosti i da je veoma ponosna zbog toga, uprkos svim poteškoćam koje smo imali i što smo organizovalii prvi Europrajd van Evropske ekonomske zone.

– Znam da će sledeći Prajd biti održan na Malti ali on će biti bez toliko događaja u poređenju sa ovim – istakla je Brnabić.

NultaTačka/Mediji