Sve vesti Svet

BRNABIĆKA ZA ZAPADNE MEDIJE NAPALA ĐOKOVIĆA: ON JE PREKRŠIO PRAVILA

BRNABIĆKA ZA ZAPADNE MEDIJE NAPALA ĐOKOVIĆA: ON JE PREKRŠIO PRAVILA

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da nije ni optimista ni pesimista kada je reč o tome hoće li Novaku Ðokoviću biti dozvoljeno da igra.

Premijerka je u intervjuu za britansku agenciju Rojters naglasila da se nada da će konačna odluka uskoro biti doneta.

“Nadam se da će konačna odluka uskoro biti objavljena. Neizvesnost nije dobra ni za jednu zainteresovanu stranu, ni za Ðokovića ni za Australijan open”, rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila da nije ni optimistična ni pesimistična po pitanju toga hoće li Ðokoviću biti dopušteno da ostane u Australiji, gde bi trebalo da se takmiči za rekordnu 21. grend slem titulu.

Na pitanje da li je Ðoković prisustvovao događaju koji je 17. decembra organizaovao Teniski savez Beograda, iako je dan ranije, 16. decembra, bio pozitivan na koronavirus, Brnabićeva je rekla da je Ðoković “očigledno prekršio pravila” ako je znao rezultat testa pre nego što je otišao na taj događaj.

Ona je, međutim, naglasila da je potrebno dodatno pojašnjenje.

“Ne znam kada je dobio rezultat testa, kada ga je pročitao”, navela je Ana Brnabić.

Brnabićeva, koja je razgovarala u ponedeljak uveče sa australijskim premijerom Skotom Morisonom, rekla je da je Vlada Srbije spremna da pruži garancije da će Ðoković poštovati lokalne propise dok je u Australiji.

Nulta Tačka/B92