Sve vesti Svet

Brutalno nasilje policije nad demonstrantima na protestima protiv kovid tiranije na Novom Zelandu! (VIDEO)

Brutalno nasilje policije nad demonstrantima na protestima protiv kovid tiranije na Novom Zelandu! (VIDEO)

Gust crn dim nadvio se nad zgradom novozelandskog parlamenta, a sirene su se oglasile u momentu dok su demonstranti koji protestuju protiv obavezne vakcinacije napadnuti od strane policije počeki da pale šatore, dušeke i stolice.

Policija Novog Zelanda razbila je kamp koji su demonstranti prvi put postavili pre više od tri nedelje.

Kako se navodi, policija je koristeći brutalno nasilje preuzela kontrolu nad zgradama parlamenta, iako je na desetine demonstranata ostalo u obližnjim ulicama, a neki su gađali policajce.

Neki demonstranti su se sukobili sa policijom i koristili mleko kako bi očistili oči od biber spreja koji je korišćen protiv njih.

Policija je odvukla oko 300 automobila, kombija i kamiona kojima su demonstranti blokirali ulice.

“Bila sam ljuta i tužna. Da vidite parlament, vaš parlament, naš parlament oskrnavljen na taj način, uništeno je i dečije igralište od male grupe ilegalnih demonstranata”, rekla je premijerka Džasinda Ardern.

Ona je poručila da, bez obzira na proteste i nasilje koje se dešava, to neće redefinisati odgovor vlade na pandemiju korona virusa.

Arden je rekla da je protest bio podstaknut takozvanim dezinformacijama i teorijama zavere, kao i da se na protestu proširio korona virus i da su neki demonstranti hospitalizovani.

Demonstranti su u saopštenju naveli da su ujedinjeni u želji da se odluka o obaveznoj vakcinaciji povuče i smatraju da treba da donose sopstvene odluke u vezi sa zdravljem, bez prinuda i kazni.

Ističu da se većina demonstranata dobro ponašala i da je odabrala kamp kao poslednje sredstvo nakon što su druge opcije za dijalog poništene.

NultaTačka