Sve vesti Svet

Čeka je ista sudbina?! Epštajnova partnerka u zločinu Žislen Maksvel stavljena pod stražu zbog mogućeg samoubistva

Čeka je ista sudbina?! Epštajnova partnerka u zločinu Žislen Maksvel stavljena pod stražu zbog mogućeg samoubistva

Osuđena seksualna prestupnica Žislen Maksvel stavljena je na mere kako ne bi izvršila samoubistvo u zatvoru u Bruklinu, gde čeka izricanje kazne po optužbama u vezi sa njenim aktivnostima sa sada pokojnim finansijerom pedofilom Džefrijem Epštajnom. Njeni advokati su se u pismu u petak požalili da je „bez opravdanja“ uklonjena iz opšte populacije i upozorili da će njena presuda možda morati da bude odložena.

„Juče je, bez obavljene psihološke procene i bez opravdanja, Zatvorski centar na Menhetnu stavio gospođu Maksvel na mere kako ne bi izvršila samoubistvo“, rekao je advokat osramoćene madam, Bobi Sternhajm, u pismu upućenom sudiji Alison Nejtan, dodajući da „ona nije samoubilački nastrojena”. Psiholog je procenio Maksvelovu u subotu i došao do istih zaključaka, tvrdi Sternhajm.

„Ako gospođa Maksvel bude imala stražu kako ne bi izvršila samoubistvo, ako joj bude zabranjeno da pregleda pravne materijale pre izricanja presude, ako bude lišena sna i ako joj bude uskraćeno dovoljno vremena da se sastane sa advokatom i posavetuje se sa njim, u ponedeljak ćemo zvanično preći na odlaganje“, advokat je zapretio, ističući da joj „nije dozvoljeno da poseduje i pregleda pravne dokumente, kao ni papir ni olovku” dok je na straži.

Prema navodima njenih advokata, Maksvel je odvedena u samicu bez pravog razloga osim što su rekli da je ona “zatvorenik koji namerava da sebi naudi” i takvim osobama je obezbeđeno samo „nekoliko listova toalet papira“ – bez „odeće, paste za zube, sapuna, pravnih papira itd.”

Maksvelova će u utorak imati prvo ročište za izricanje presude u vezi sa njenom osudom po optužbama u vezi sa pomaganjem svom bivšem ljubavniku Džefriju Epštajnu u seksualnom zlostavljanju mladih devojaka. Tužioci traže kaznu od 30 do 55 godina, što bi moglo biti doživotno za 60-godišnjakinju, koja je u medijima opisana kao „madam“ bogatog pedofila. Proglašena je krivom po pet od šest tačaka optužbe, a sve su se ticale pribavljanja, doterivanja i trgovine mladih devojaka radi seksa tokom perioda kada je bila u kontaktu sa Epštajnom.

Zloglasna madam možda ima svoje neobične razloge zbog kojih ne želi da bude na merama za samoubistvo, s obzirom na to kako je Epštajn umro pod sumnjivim okolnostima u drugom zatvoru u Njujorku dok je čekao suđenje za optužbe za trgovinu ljudima u avgustu 2019. Nedugo pošto je bio pod nadzorom za sprečavanje samoubistva, pronađen je onesvešćen u ćeliji sa tragovima na vratu, iako su ga zatvorske vlasti navodno skinule sa straže 12 dana pre nego što se navodno obesio.

MARIO ZNA i MILA ALEČKOVIĆ- Ovo je opasnije od VIRUSA i RATA-Kontrola uma kroz APOKALIPTIČNE NASLOVE

Nulta Tačka/RT