Sve vesti Svet

Cela Hersonaska oblast pod kontrolom ruske Vojske! Pali i nacionalisti i plaćenici(VIDEO)

Cela Hersonaska oblast pod kontrolom ruske Vojske! Pali i nacionalisti i plaćenici
Pisao Elena Vuk

Cela Hersonska oblast u Ukrajini sada je pod kontrolom ruske vojske, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema rečima portparola Ministarstva Igora Konašenkova, snage DNR nastavile su ofanzivu, probile odbranu ukrajinskih nacionalista i pod kontrolu stavile naselje Pantelejmonovka i stigle nadomak mesta Verhnjetorecko.

Oružane snage Rusije su od početka izvođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini uništile 156 bespilotnih letelica, 1.306 tenkova i druge oklopne tehnike, 127 višecevnih raketnih sistema, 471 artiljerijskih sredstava i minobacača, kao i 1.054 jedinica specijalnih vojnih vozila, istakao je Konašenkov.

Ruska vojska je, kako kaže, zauzela sinoć uporište nacionalista i stranih plaćenika u oblasti Guta-Mežigorska.

Ruski padobranci zaplenili su 10 američkih protivtenkovskih raketnih sistema ‘Džavelin’ i brojne druge vrste naoružanja koje su zapadne zemlje isporučile Ukrajini – napomenuo je general.

S tim u vezi, dodao je da se svi sistemi „Džavelin“ i drugo strano naoružanje prebacuju u jedinice Narodne milicije Donjecke i Luganske Narodne Republike.

Portparol je naveo da su ruske snage pogodile aerodrom ukrajinske vojske u blizini grada Kramatorsk u Donjeckoj oblasti, usled čega je uništeno više ukrajinskih letelica.

Na vojnom aerodromu kod Kramatorska uništena su tri hangara u kojima su se nalazila četiri ukrajinska jurišna aviona Su-25, jedan helikopter Mi-24 i pet helikoptera Mi-8 – precizirao je on.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Ukrajinsko skladište sa municijom uništeno je ruskim preciznim udarom Su-25( Izvor: RT )

Nulta Tačka/SputnikNews