Sve vesti Tehnologija

ČIPOVI NISU STVARNI?! VIJETNAM IZDAJE 50 MILIONA DIGITALNIH IDENTIFIKACIONIH DOKUMENATA BAZIRANIH NA TEHNOLOGIJI ČIPA SA INTEGRISANOM BIOMETRIJOM

Vijetnam izdao 50 miliona digitalnih ličnih karata zasnovanih na čipovima sa ugrađenom biometrijom 2021- e godine

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Vijetnam je počeo sa izdavanjem 50 miliona digitalnih ličnih karata zasnovanih na čipu sa ugrađenom biometrijom građanima koji ispunjavaju uslove, počev od februara ove godine, a Entrust je otkriven kao dobavljač sistema za izdavanje i softvera za projekat, zajedno sa strateškim partnerom MK Group.

Nove nacionalne digitalne lične karte zamenjuju verzije izdate 1999.-e, 2012.-e i 2016.-e, sa 9-cifrenim i 12-cifrenim bar-kodovima. Očekuje se da će verzija biometrijskog čipa omogućiti sigurnije i standardizovanije određivanje identiteta nekog subjekta. Kartica će moći da se koristi za prijavljivanje na državne i privatne usluge, za određivanje identiteta u vladinim subjektima, bankama i za digitalno potpisivanje.

„Zadovoljstvo nam je što smo izabrani za tehnološkog partnera za ovaj nacionalni projekat za transformaciju sistema identifikacije državljana Vijetnama u sistem koji je standardizovaniji, sigurniji i digitalno napredniji“, kaže Angus McDougall, regionalni potpredsednik Entrust-a za Aziju i Pacifik. „Ovo partnerstvo sa MK Group vidimo kao snažan korak ka budućnosti pouzdanih identiteta u Vijetnamu.“

MASOVNA HIPNOZA! EVO KAKO STVORITI PANDEMIJU MENTALNIH BOLESTI

Ekspozitura MK Group-e, MK Smart razvila je operativni sistem i aplikacije čipa u skladu sa ICAO standardima i lokalnim zahtevima, prema saopštenju.

“MK Group sa ponosom predstavlja i primenjuje vodeću tehnologiju za pametne kartice za više aplikacija, sa aplikacijom za identifikaciju i biometrijsku autentifikaciju u skladu sa standardima ICAO. Partnerstvo sa Entrust -om označava našu zajedničku viziju ubrzanja rasta sigurne zaštite podataka i napredne autentifikacije identiteta u Vijetnamu, gde naše ponude nastavljaju da igraju ključnu ulogu u nacionalnom programu digitalizacije”, kaže KKhang Nguyen, predsednik MK Group. „MK Group je u dobroj poziciji da odgovori na rastući fokus vezan za bezbednost i sigurnost na nivou vlade, demonstriran u ovom projektu izdavanja kartica, kroz isporuku predvidivih i fleksibilnih rešenja.“

Vijetnam je stalno napredovao u svom planu digitalnog identiteta, nedavno objavljujući nacrt smernica za digitalni ID i autentifikaciju.

Entrust je takođe deo grupe kompanija koje pružaju tehnologiju za nedavno predstavljeni biometrijski pasoš Kirgistana.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/TechnocracyNews