Sve vesti Svet

CNN uhvaćen u širenju lažne vesti! Guranje Kineske propagande do nivoa kojem bi i sam Mao pozavideo

CNN uhvaćen u širenju lažne vesti! Guranje Kineske propagande do nivoa kojem bi i sam Mao pozavideo

CNN je u toku jučerašnjeg dana dokazao da su ljudi u pravu kada kažu da suo oni jedno glasilo koje po potvrdi i uplati radi posao izbegavajući osnovne kodekse novinarstva, etiku dok sa druge strane šire propagandu koja može da bude štetna.

Ova kuća je u petak “podigla obrve javnosti nakon što su objavili analizu u kojoj se navodi da je Kina podelila, dala skoro 1 milijardu doza vakcina protiv COVID 19 svojim građanim . Članak čiji su autori dva novinara CNN-a sa sedištem u Hong Kongu dolazi uoči objavljivanja američkih medija o rastućem uticaju Pekinga.

PALESTINCI ODBILI 1,4 miliona IZRAELSKIH VAKCINA!

Pozivajući se na podatke kineske Nacionalne zdravstvene komisije, CNN-ovi Nectar Gan i Laura He. 18 juna tvrdili su da je u Kini distribuirano preko 945 miliona doza vakcina.

“Za nekoliko dana Kina će dostići neverovatnih milijardu datih doza vakcina protiv COVID 19- razmera i brzina koju nema ni jedna zemlja na svetu.”

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Međutim korisnici mreža istakli su da su u članku izostavljene bilo kakve informacije u vezi sa efikasnošću kineskih vakcina, uprkos tome što je SZO odobrila hitnu upotrebu kineskih CoronaVac i Sinofarmove vakcine.

“Za one koji još uvek oklevaju, Kina u svom arsenalu ima snažno oružje: jednopartijski sitem odzgo prema dole koji je sveobuhvatan i snažan u akciji”, navodi se u članku, aludirajući na moć Kine da vakciniše svoje građane hteli to oni ili ne.

Mnogi su opovrgnuli CNN-ovu analizu, optužujići sa punim pravom ovaj mejnstrim medij da gura kinesku propagandu, uključujući i neproverene brojeve izjavio je podkaster Džef Bleher.

Kina još uvek nije dostavila nikakve relevantne i proverene brojke o njihovom statusu kada je reč o korona virusu, počevši o broju testiranih, umrlih (kojih navodno imaju čak manje i od Srbije), ali i vakcinisanih, stoga redakcija Nulte Tačke smatra ovu CNN-ovu vest kao delimično lažnu u stvari, označavamo je kao lažnu vest (verujemo da niste ni očekivalu neku vrstu istine od njih).

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.