Sve vesti Svet Video

ČOVEK KOME JE SUĐENO JER JE ZARAZIO 8 OSOBA SA COVID-om, KAZNA OD 5 GODINA ZATVORA

Pisao Elena Vuk

Godine 2020, Activist Post je izveštavao o Amerikancima koji su zakonski bili kažnjeni zbog odbijanja da slede protokol karantina kao meru protiv COVID-a. Sada će jedan Vijetnamac zbog toga provesti 5 godina u zatvoru.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Prenosi Newser:

Zarazio je sa COVID-om 8 osoba, i biće u zatvoru 5 godina

Vijetnam ima stroge zakone o karantinu

28-godišnji Vijetnamac zarazio je osam osoba virusom COVID-19, a sada je zbog toga stavljen iza rešetaka. Vlasti kažu da se Le Van Tri vratio u grad Ca Mau nakon što je otputovao u Ho Chi Minh City, te da nije ostao u karantinu tri nedelje kako je propisano zakonom, prenosi Reuters. Jedna od osoba koje je zarazio koronavirusom umrla je nakon mesec dana borbe sa COVID -om, kažu vlasti. Vijetnam ima stroga pravila karantina i osudio je još dve osobe na uslovnu zatvorsku kaznu zbog iste optužbe za “širenje opasnih zaraznih bolesti” po kojoj je Tri osuđen nakon jednodnevnog suđenja.

Nakon što se u početku smatralo uspešnom borbom kada je reč o suzbijanju COVID-a, Vijetnam se od Delta varijante od kraja aprila bori sa pogoršanjem i sad su u četvrtom talasu. Kad je ovaj talas počeo, samo je 35 ljudi u celoj zemlji umrlo od COVID -a. Ho Chi Minh City sada je epicentar virusa koji je zabeležio gotovo 260.000 slučajeva COVID-a i 10.685 smrtnih slučajeva, što je veliki deo od ukupno 13.385 smrtnih slučajeva u zemlji do sada. „Svi se bore da prežive. Ako već nemaju COVID, bore se za hranu ”, kaže za Al Jazeeru muškarac koji je odrastao u Ho Chi Minh City-ju, a izgubio je četiri člana porodice. Grad je zatvoren od prošlog meseca.

Nulta Tačka/ActivisPost