Sve vesti Svet

ČUVAJU SINA MILJENIKA KRALJICE! „NEMA DALJE RADNJE“: SKOTLAND JARD NAPUŠTA ISTRAGU O NAVODNIM SEKSUALNIM ZLOČINIMA PRINCA ENDRUA

Endru se i dalje suočava sa građanskom tužbom u SAD-u, a Virdžinija Roberts Đufre ga optužuje za tri incidenta seksualnog napada. Vojvoda je stalno odbijao optužbe, a njegov pravni tim radi na tome da slučaj u SAD-u bude odbačen.

Istraga o navodnim seksualnim zločinima britanskog princa Endrua i osuđenog pedofila Džefrija Epštajna neće imati “nikakve dalje radnje” od metropolitanske policije, izvestio je u nedelju The Mirror.

Prince Andrew accused of romping with 'topless' Virginia Roberts in Jeffrey Epstein's pool - Daily Record

Skotland Jard je najavio da će odustati od istrage o raznim optužbama da je vojvoda od Jorka zavodio ili zlostavljao mlade žene na tlu Velike Britanije nakon što je obavio dve istrage i ocenio trenutni materijal, koji je primljen u augustu.

“Policijska služba Metropolitena nastavlja da sarađuje sa drugim agencijama za sprovođenje zakona koje vode istragu o stvarima vezanim za Džefrija Epštajna. Po proceduri, službenici MPS-a pregledali su dokument objavljen u avgustu 2021. u okviru građanske tužbe Sjedinjenih Država”, navodi se u saopštenju, prema izveštaju. „Ovaj pregled je završen i ne preduzimamo dalje radnje“.

Policija je takođe navela da je pregled informacija koje je dostavila “medijska organizacija” u junu ove godine takođe završen.

“Ova revizija je potpuna i neće biti preduzete dalje radnje”, zaključila je agencija.

Na pitanje o navodima o seksualnom napadu za koji je Endru optužen, komesarka metropolitanske policije Kresida Dik rekla je voditelju radijske emisije da “niko nije iznad zakona”.

U pitanju je pravni slučaj tužiteljke Đufre, koji je podnela 9. avgusta na sudu u Njujorku, optužujući britanskog plemića da ju je seksualno zlostavljao kad je imala samo 17 godina.

U tužbi se tvrdi da su Đufre, sada 38-godišnjaka, primorali pokojni pedofil Džefri Epštajn i njegova prijateljica Gislejn Maksvel na seks sa Endruom u Maksvelinoj gradskoj kući u Velikoj Britaniji, kao i u Epštajnovoj rezidenciji u Njujorku i na Little St James, njegovom privatnom karipskom ostrvu.

Štaviše, Metropoliten policija je odbila da potvrdi ili demantuje ranije izveštaje da su njihovi službenici razgovarali sa Đufreovom, koja živi u Australiji. Takođe nije bilo jasno da li je od nje uzeta formalna izjava.

Nakon intervjua BBC Newsnight koji je naneo štetu reputaciji Endrua, o njegovom prijateljstvu sa Epštajnom, koji je nađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji dok je čekao suđenje po optužbama za trgovinu ljudima 2019. godine, Endru se distancirao od javnih kraljevskih dužnosti i oslobođen je svojih pokroviteljskih pozicija i partnerstva sa većinom dobrotvornih organizacija.

Nulta Tačka/Sputnik