Sve vesti Svet

ČUVENI EKONOMISTA: PAPIRNI NOVAC ĆE DOŽIVETI FIJASKO, EVO ŠTA TREBA DA URADITE

ČUVENI EKONOMISTA: PAPIRNI NOVAC ĆE DOŽIVETI FIJASKO, EVO ŠTA TREBA DA URADITE

Ekonomista savetuje da svoje bogatstvo čuvamo u plemenitim metalima, nekretninama i kriptovalutama, jer će papirni novac da doživi fijasko.

Čuveni pisac i ekonomista Robert Kijosaki upozorio je da akcije vlada, kao što je trošenje 16% globalnog BDP-a na pandemiju Covida i masovno štampanje novca, mogu dovesti do kraha toliko velikog da čak i globalna rezervna valuta, američki dolar, postane “bezvredan.”

U najnovijoj epizodi Uživo iz trezora, biznismen je objasnio da kada „kuća od karata“ počne da se ruši u ekonomskim vremenima bez presedana, postoji potreba da se preispita kako ljudi čuvaju svoje bogatstvo. Veliki problem sa dekretnim novcem je taj što je u velikoj meri zasnovan na poverenju javnosti u emitenta, rekao je on.

Prema Kijosakiju, postoji nekoliko načina za čuvanje bogatstva koji su nezavisni od bilo koje centralne banke i mogu pomoći da se ublaži uticaj bilo kakvog ekonomskog kraha. To su prvenstveno kupovina zlata i srebra, rekao je on, dodajući da su ulaganja u nekretnine i kriptovalute takođe prave stvari.

„One (vlade) sada moraju da nastave da štampaju, ili ćemo se srušiti“, rekao je autor knjige „Bogati tata, siromašni tata“, naglašavajući: „Zato sam sve ove godine bio naklonjen zlatu.

Govoreći o nedostatku poverenja u tržište hartija, Kijosaki je savetovao investitore da se odmaknu od bilo kakvih derivata zlata i srebra, bilo da su u pitanju fjučersi ili ETF, jer su oni otvoreni za manipulaciju. Važno je kupiti fizičko zlato, omiljenu zaštitu od tržišnih turbulencija, kao i srebro u funtama i uncama, rekao je on.

Nulta Tačka/InfoWars