Sve vesti Svet

Da li će ih namoliti?! Zelenski moli Amerikance da uđu u rat sa Rusijom

Da li će ih namoliti?! Zlenski moli Amerikance da uđu u rat sa Rusijom

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se pred Kongresom SAD.

On je doslovno molio da se zatvori nebo nad Ukrajinom što je direktan uvod u Treći Svetski Rat.

Zatražio je od američkog Kongresa i da Ukrajini obezbedi S-300 i druge sisteme protivvazdušne odbrane kao alternativu uspostavljanju zone zabrane letova.

Zelenski je u govoru pred Kongresom SAD pozvao sve američke kompanije da napuste rusko tržište i zatvore američke luke za rusku robu.

“Da napravite zabranu letova nad Ukrajinom, kako bi sačuvali ljude, zar je to mnogo što tražimo? Ako je to mnogo što tražimo, nudimo alternativu. Znate koja vrsta odbrambenih sistema nam je potrebna, S-300 ili neki slični. Znate koliko zavisi od bojnog polja, mogućnosti da koristimo avijaciju. Jaka, moćna avijacija da zaštitimo naš narod, našu slobodu i našu zemlju”, rekao je Zelenski.

On je tražio da Amerikanci budu nad ukrajinskim nebom i brane Ukrajinu

Nemačka energetska kompanija objavila: Ne možemo bez ruskih energenata

“Avijacija može da pomogne Ukrajini, Evropi, znate da oni postoje, ali su na zemlji, ne na ukrajinskom nebu. Oni ne štite naš narod”, dodao je on.

U skladu sa čuvenim govorom Martina Lutera Kinga, Zelenski je dodao: “Imam san, to su vam poznate reči. Danas mogu da kažem, imam potrebu. Imam potrebu da zaštitim naše nebo. Potrebna mi je vaša odluka, vaša pomoć. Ta želja znači isto što vi osećate kada čujete ‘imam san'”, rekao je on.

NultaTačka