Sve vesti Svet

Da li će se poznate cenzurisane ličnosti vratiti na Tviter ukoliko Ilon Mask kupi celu platformu kako se najavljuje

Da li će se poznate cenzurisane ličnosti vratiti na Tviter ukoliko Ilon Mask kupi celu platformu kako se najavljuje

Ponuda Ilona Maska da kupi 100% Tvitera podstakla je nove spekulacije o tome da li će istaknutim zabranjenim javnim ličnostima poput Donalda Trampa i Aleksa Džonsa dozvoliti povratak na platformu.

Nakon što je Mask postao najveći pojedinačni akcionar Tvitera ranije ovog meseca, kompanija je brzo objavila javno saopštenje u kome je tvrdila da se njihova politika cenzure neće menjati.

Ovo je služilo kao jasan pokazatelj da se ljudi poput Trampa i Džonsa, zajedno sa nebrojenim drugim žrtvama talasa cenzure koji je karakterisao 2018. godinu pa nadalje, neće vratiti na platformu.

Međutim, sada kada je Mask u trci za kupovinu Tvitera u celosti, ponovo se postavlja pitanje da li će se „zabranjeni“ senzacionalno vratiti.

Predsednika Trampa je Tviter zabranio nakon nereda na Kapitolu 6. januara uprkos činjenici da nije pozivao niti podsticao bilo kakvu vrstu nezakonite aktivnosti, bilo lično ili preko Tvitera.

Džonsa je Tviter zabranio oko mesec dana nakon što su ga deplatformisale praktično sve postojeće društvene mreže, digitalni atentat koji se proširio na banke, aplikacije za plaćanje i brojne druge platforme.

Međutim, Tviter se trudio da objasni razlog zabrane Džonsa, i to je učinio prvenstveno pod intenzivnim pritiskom zbog toga što su svi ostali zabranili radio voditelja.

Iako Mask kaže da je njegov gambit od 54,20 dolara po akciji njegova „najbolja i konačna ponuda“, analitičari sugerišu da bi morao da se približi ponudi od 100 dolara po akciji da bi zaista bio uključen uz povike da je ponuda prihvaćena.

Kao što smo ranije istakli, Mask pokušava da kupi Tviter kako bi ga vratio da bude „platforma za slobodu govora širom sveta“.

U međuvremenu, sama mogućnost da se tako nešto dogodi znači da će sedište Tvitera biti u apsolutnom slomu…

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Nulta Tačka/InfoWars