Sve vesti Youtube

DA LI ĆEMO OSTATI BEZ ZEMLJE USRED SVOJE DRŽAVE?! KO ZAISTA STOJI IZA RIO TINTA! (VIDEO)

Mnogi misle da je gotovo i da je Vučić već prodao našu zemlju stranoj kompaniji Rio Tinto. Međutim, on se trudi da pokaže kako stvari nisu završene i da je pred nama referendum o toj temi.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ako referendum bude bio slobodan i fer kao što su izbori u Srbiji, onda je i ishod krajnje očekivan i za naše ljude prilično loš. Ipak, jasno je da čelnik srpskog režima poprilično strahuje od reakcija javnosti i da trenutno taktizira.

Priča o Rio Tintu nije samo priča o Loznici i Jadru. Ovo je problem cele Srbije jer se planira prekopavanje i izrabljivanje litijuma širom teritorije Srbije. U samoj Loznici koju smo obišli i razgovarali sa tamošnjim meštanima, mogu se čuti informacije da iza Rio Tinta stoje Kinezi, to jest, da se ova kompanija pojavljuje samo kao udica i probni spin.

Iako je ove informacije trenutno nemoguće proveriti, ne može se zaobići činjenica da je Kina već preuzela ogromne srpske rudne resurse, a na prvom mestu zlato. Srbija je država sa najnižom rudnom rentom u Evropi, što znači da ovoj državi i narodi, sem zagađenja i uništavanja životne sredine, u ovakvim i sličnim slučajevima ostaje zanemarljivo malo novca od najvećeg bogatstva koje ima.

Emisija koju vam prenosimo jeste priča o Srbinu koji se vratio iz Nemačke, ovde uložio sve: svoje znanje, iskustvo i novac. Sada je zbog pogrešne politike rasprodaje prirodnih resursa došao u situaciju da razmišlja kuda otići ako dođe Rio Tinto. Budući da stvari sa Rio Tintom još nisu završene, te da se najavljuje referendum tim povodom, portal Nulta Tačka želi da skrene pažnju i da svoj doprinos širenju svesti našeg naroda o tome.

Pogledajte i proširite emisiju: