Sve vesti Svet

Da li je mutant varijanta HIV-a slučajnost?! Mediji su pre dve godine pisali o povećanom riziku oboljevanja od SIDE nakon vakcinacije

Da li je mutant varijanta HIV-a slučajnost?! Mediji su pre dve godine pisali o povećanom riziku oboljevanja od SIDE nakon vakcinacije

Početkom februara Britanski “Dejli Mejl” preneo je zabrinjavajuću informaciju o novom mutiranom kako su oni nazvali super soju HIV-a koji je otkriven u Holandiji.

Prema studiji sa univerziteta Oksford novom VB varijantom HIV-a zaraženo je 109 osoba. Mejl je dalje preneo da novi je novi soj više od 4 puta zarazniji od standardnog HIV-a.

Domaći mejnstrimeri kojima je ova tema isuviše komplikovana ili im je striktno zabranjeno da ovo prenose, prećutali su činjenicu da je u Evropi otkriven zarazniji soj side no pre dve godine, zapadni mediji i svetski poznate redakcije prenele su informacije istraživanja u jeku razvoja vakcina protiv COVID-a 19 u kojima se navodi da neke od vakcina mogu da povećaju rizik od oboljenja HIV-om.

Kako su oktobra 2020. godine preneli Njujork Post i Forbes ali i mnogi drugi svetski mediji “Neke od vakcina protiv COVID-a mogu da povećaju prenos side”.

Njujork Post u članku iz 2020. godine je za vreme ispitivanja vakcina izvestio da neki od kandidata koji proizvode vakcinu protiv koronavirusa razvijaju vakcine koje bi mogle da povećaju osetljivost na HIV.

Post je dalje pozivajući se na izveštaj iz najpoznatijeg medicinskog časopisa “The Lancet” dodao da modifikovani virus koji se koristi u četiri vrste vakcina protiv COVID-a nazvan adenovirus 5 povećava prenos virusa AIDS, tj. radio je to u prošlosti.

U Holandiji je trenutno vakcinisano 70% stanovništva što je izuzetno visok nivo vakcinacije te se na društvenim mrežama sa punim pravom raspravlja o mogućnosti širenja AIDS-a uz pomoć vakcina koje su rađene na principu adenovirusa koji služe kao vektori za isporuku proteina.

Do sada zvanično nije registrovan ni jedan slučaj oboljenja od AIDS-a nakon vakcinacije, tačnije još uvek ne postoji takva statistka koja bi mogla da demantuje ranija pisanja medija kao i debatu na društvenim mrežama.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI VIDEO SA KANALA MARIO ZNA! OVO JE HIT

Izvori:

NewyorkPost 

DailyMail

ScienseMag