Sve vesti Tehnologija

Da li se predviđanja o pucanju BITCOIN-a ostvaruju?! Ovo je za sada najveći pad kriptovaluta ikada

Da li se predviđanja o pucanju BITCOIN-a ostvaruju?! Ovo je za sada najveći pad kriptovaluta ikada

Prošle nedelje je zabeležen još jedan drastičan pad kriptovaluta nakon 28.maja. U samo jednom danu pad od 9,7 % dovodi cenu jednog bitkoina na 32,318 američkih dolara, usled zabrinutosti američke monetarne politike i kontinuiranog pooštravanja regulacije kripto valuta u Kini.

I druge glavne kriptovalute su drastično pratile ritam pri čemu je prvih 10 po tržišnoj kapitalizaciji palo između 7,3% i 12,9% tokom poslednja 24 sata.

DOKTOR koji je finansirao Wuhansku laboratoriju priznao da njegove “kineske kolege” razvijaju koronaviruse “ubice” (VIDEO)

Analitičari kao objašnjenje ukazuju na povećanu akciju trgovine i rudarenja bitkoinima u Kini. Tokom vikenda, kineski regulatori blokirali su brojne račune povezane sa kriptovalutom na Veibo platformi, sličnoj Tviteru.

”Kina nastavlja da urušava stanje bitkoina, ukljanjajući naloge kripto influensera na jednoj od najpopularnijih društvenih mreža, Weibo”, izjavio je Jehan Ču, menadžer za kripto investicije Kinetik Kapital-a u Hong Kongu.

Investitori tvrde da monetarna politika verovatno neće uticati na kripto i zlato ali da li će uticati na domaće “rudare” od kojih je jedan, kako kruže priče i sam brat predsednika Republike Srbije, Aleksandra Vučića, Andrej Vučić, ostaje nam da ispratimo.

Treba postaviti pitanje kada je reč o kriptovalutama, koja je sigurnost ulagati u njih ili ih rudariti kada nakon tvita Ilona Muska i kritičkog stava Donalda Trampa prema kripto-valuti ona strmoglavo pada, možda je najbolje držati se ipak zlata?!

Nulta Tačka