Srbija Sve vesti

DA LI SRBIJU ČEKA AUSTRIJSKI SCENARIO?! ISČEKIVANJE PROMENE U KORIŠĆENJU KOVID SERTIFIKATA

Pisao Elena Vuk

Domaći mediji najavili su danas moguće promene u primenjivanju kovid sertifikata u Srbiji. Jer kako većina Kriznog štaba tvrdi, bliži se decembar i novogodišnji praznici. Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, je izjavio da je austrijski scenario je malo verovatan u Srbiji.

Kako prenose Večernjih novosti, koje se pozivaju na svoj izvor iz Kriznog štaba, njihovo važenje se pomera sa 20 časova na 18.

Deo lekara u Kriznom štabu danima već ističe da se važenje kovid propusnica mora produžiti na ceo dan. To je, međutim, odbijeno i takva opcija više nije na stolu, navode Novosti.

“Kovid propusnice sigurno će biti jedna od glavnih tema na nekoj od narednih sednica Kriznog štaba. Pokazalo se da je njihovo uvođenje dalo dobar efekat. Pao je broj zaraženih, a povećava se broj vakcinisanih. Na osnovu dosadašnjih konsultacija moja je procena da ćemo produžiti njihovo važenje za još dva sata. Ide Nova godina, koja je potencijalno velika opasnost, jer će veliki broj ljudi boraviti u zatvorenim objektima”, kaže izvor iz Kriznog štaba; prenose domaći mediji.

Kada je reč o školskom raspustu, onom zimskom čije pomeranje je sve izvesnije, o tome je u ponedeljak govorio član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović, koji je rekao da su dve opcije na stolu, da on počne 15. decembra ili 25. “Bliži smo drugoj opciji”, rekao je on, ali i napomenuo da će se konačna odluka doneti u dogovoru sa Ministarstvom prosvete.

A na pitanje da li će u Srbiji, kao u Austriji, ponovo biti uvedeno zaključavanje, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je naglasioe da o tome odlučuje Krizni štab, odnosno Vlada Srbije, ali je ocenio da je malo verovatno da će se to dogoditi. “Teško da će se ići u tom smeru”, rekao je Dačić.

Nulta Tačka/B92