Region Sve vesti

Da li znaju šta rade? Bagerom srušili Pravoslavnu crkvu u Konjević polju

Da li znaju šta rade? Bagerom srušili Pravoslavnu crkvu u Konjević polju

Kao da nam nije dosta nevolja i podela koje su postavili balkanskim narodima, ove slike mogu samo da podstaknu netrpeljivost za koju su mnogi pomislili da je nestala.

Kako prenose mediji a kako se da videti u stravičnim snimcima na društvenim mrežama, još jedna Pravoslavna crkva je srušena i to na sasvim “legalan” način.

Naime Srpska pravoslavna crkvena opština ovu crkvu je izgradila na imovini koju je u vreme ratnih razaranja u period, od 1992. do 1995. Godine, Fata Orlović morala da napusti zajedno sa sedmoro dece i mužem Šaćirom koji je potom ubijen. Nakon dugogodišnje pravne bitke, Evropski sud za ljudska prava je 1. oktobra 2019. godine doneo presudu kojom se nalaže da Bosna i Hercegovina mora da ukloni tu crkvu.

Mediji dalje prenose kako je ovim učinjena dobra stvar i kako je pokazan primer no malo ko prenosi da je ovo ipak verski objekat i da bez obzira koje smo vere ovakve stvari nisu kako bi narod rekao “Od Boga”.

ZAŠTO SU MEDIJI OVO SAKRILI! Autonomni DRON ubica lovio ljudsku metu u Libiji

Postavlja se pitanje šta je to zaista Evropski sud za ljudska prava i na koji način jedan sud iz Brisela određuje da li će se rušiti crkva ili ne. Neka im Bog pomogne.