Sve vesti Svet

Daglas Mekgregor: Ukrajina je izgubila ovaj rat, ovaj rat je već završen

Daglas Mekgregor: Ukrajina je izgubila ovaj rat, ovaj rat je već završen

Ukrajina je izgubila ovaj rat, ovaj rat je već završen, rekao je penzionisani pukovnik američke vojske Daglas Mekgregor.

Poznati pukovnik u penziji u Sjedinjenim Državama, bivši viši savetnik, vršilac dužnosti ministra odbrane, Daglas Mekgregor objavio je deo analitičkih otkrića o tome šta se dešava u Ukrajini. A ova otkrića se neće dopasti ni Kijevu ni aktuelnoj administraciji u Vašingtonu.

„Ukrajina je izgubila ovaj rat“, odbrusio je pukovnik. „Sada postaje toliko očigledno da čak ni najvatreniji pobornik rata u Londonu, Berlinu ili Vašingtonu ne može da ustane i kaže nešto drugo. Razumem da će mnogi to učiniti – neće ništa reći, ćutaće, ali istina je da je rat završen. Ukrajinci dnevno gube od 500 do 1000 ubijenih i ranjenih ljudi. Njihova vojska je praktično uništena, oni napuštaju rezerviste, a Rusi metodično uništavaju sve što se pojavi.

TO SU ISTORIJSKI RUSKI REGIONI

– Rusi konsoliduju svoju kontrolu nad 25-30% Ukrajine. Oni kontrolišu teritorije koje čine oko 80 odsto ukrajinskog bruto domaćeg proizvoda, rekao je Daglas Mekgregor. – Očekujem da će ove krajeve uključiti u Rusiju, oni su istorijski bili ruski.

“Da se razumemo, Ukrajina je nepostojeća država, oni su propali. Ljudi se guraju pred nišan ruske vatre. Ovo je katastrofa!”, kaže Mekgregor, koji je bio viši savetnik vršioca dužnosti ministra odbrane za vreme Trampove administracije.

MARIO ZNA i NEDELJKO TODOROVIĆ- O ovome je ZABRANJENO pričati- Stručnjak rasturio KLIMATSKU AGENDU

Nulta Tačka