Sve vesti Svet

Danska će omogućiti i najmlađoj deci mogućnost PROMENE POLA

Danska će omogućiti i najmlađoj deci mogućnost PROMENE POLA

Deca moraju imati pristup zakonskoj promeni pola počevši od rođenja, navela je danska vlada u nedavnom predlogu da se ukloni donja starosna granica za zakonsku promenu pola.

Zakonska promena pola odnosi se samo na registar socijalnog osiguranja.

Dok su novinari taj predlog pozdravili kao jedan od najrevolucionarnijih u celoj Evropi, kritičari su rekli da deci treba dozvoliti da budu deca i da ljudi koji ne mogu sami da odlučuju o vremenu spavanja nisu dovoljno zreli da promene pol.

Prema predlogu, koji je deo dalekosežnog LGBT plana, osobe mlađe od 15 godina moraju imati saglasnost roditelja. Pošto je trenutni starosni prag 18 godina, plan podrazumeva korenite promene. Prema TV2, ako bude usvojena, nova danska uredba mogla bi postati jedna od najrevolucionarnijih u celoj Evropi.

Vladajuće socijaldemokrate su pokušale da usvoje potpuno isti predlog pre dve godine. U to vreme, mlađe stranke u danskom parlamentu su delimično podržale predlog, ali nisu sve bile spremne da usvoje sve predloge.

U međuvremenu, Etički savet je, nakon konsultacija, umesto toga predložio snižavanje starosne granice na 10-12 godina.

„Mora se smatrati sumnjivim da li deca u predpubertetskom uzrastu mogu da sagledaju osnovne razloge i sagledaju posledice moguće promene pola. Zauzimanje takve pozicije zahteva određenu meru zrelosti i svesti. Mora se pretpostaviti da nijedno dete predškolskog uzrasta ne može da formuliše želju da promeni pol“, napisao je tada Savet.

Doneta je odluka za početak školske godine- Da li će opet deci natakariti maske?!

Na osnovu predloga Etičkog saveta, socijaldemokrate su povukle svoj plan, obećavajući da će preispitati neke njegove elemente. Međutim, vlada se od tada premišljala i ponovo je predložila ukidanje donje starosne granice.

Vlada planira da zvanično predstavi predlog u oktobru.

Konzervativci su već izrazili potpuno neslaganje. Portparol stranke za rodnu ravnopravnost Birgitte Bergman rekla je da deci „treba dozvoliti da budu deca“ i da nisu dovoljno stari da promene pol ako im nije dozvoljeno ni da sami odlučuju o vremenu spavanja.

Kao deo istog trenda, susedna Švedska, koja je takođe slavna u zapadnom svetu kao pobornik LGBT prava, prvobitno je predložila snižavanje starosnog praga za zakonsku promenu pola na 12 godina, ali se nakon kritika vratila na 16 godina.

Pošto je broj dece i adolescenata koji se podvrgavaju različitim procedurama promene pola širom Skandinavije poslednjih godina porastao, lekari su upozorili na fenomen kao što su „pokajnici“ koji imaju nepovratne posledice lečenja.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR PETROVIĆ- Vučić je u PANICI- Peticija protiv EVRO PRAJDA je USPELA

Nulta Tačka/InfoWars