Sve vesti Svet

DECA OD 12 DO 15 GODINA U VELIKOJ BRITANIJI TREBA DA DOBIJU VAKCINU PROTIV COVID-a 19, IZJAVILI SU LEKARI

Glavni britanski medicinski službenici odlučili su da bi deca u Velikoj Britaniji između 12 i 15 godina trebalo da budu u stanju da se vakcinišu protiv Covid-19, uprkos kritikama te ideje.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Glavni medicinski zvaničnik Engleske Chris Whitty rekao je u ponedeljak da će vakcinacija dece biti “korisno oruđe za smanjenje smetnji” u školama.

Deca će u ovom trenutku imati pravo na jednu dozu Pfizer-ove vakcine protiv Covid-19, a očekuje se da će se njihovo uvođenje uskoro dogoditi.

Odluka o tome da li će se vakcinisati deca odložena je i data na razmatranje glavnim medicinskim službenicima nakon što je Zajednička komisija za vakcinacije i imunizaciju (JCVI) odbila da savetuje da se deca mlađa od 16 godina vakcinišu, ranije ovog meseca.

U svojoj odluci, JCVI je izjavio da iako su „zdravstvene koristi od vakcinacije neznatno veće od potencijalno poznatih šteta… margina koristi se smatra premalom da bi podržala univerzalnu vakcinaciju zdrave dece od 12 do 15 godina u ovom trenutku“.

NAROD OVO NE SME DA DOZVOLI! MINISTAR PROSVETE, RUŽIĆ NAJAVLJUJE TESTIRANJE UČENIKA U ŠKOLAMA!

Vlada je, međutim, stalno nastojala da uvede vakcinaciju za decu protiv Covid-19.

Profesorka Dame Sarah Gilbert, kreator vakcine AstraZeneca, javno se usprotivila vakcinisanju dece i davanju većini Britanaca buster doze, tvrdeći da višak doza vakcine treba poslati u zemlje kojima je potrebna kako bi globalna borba protiv virusa uspela.

U julu je profesorka Gilbert rekla za La Repubblica: „Ako ne možete sprečiti prenos vakcinacijom, a deca nisu u opasnosti od teških bolesti, hospitalizacije i smrti, što velika većina dece nije, morate se zapitati: “Koje bi bile koristi od vakcinisanja dece?”

Prošle nedelje, ministar za školske standarde Nick Gibb rekao je da će deca biti vakcinisana u školi ako se šema odobri, nazvavši to “najbržim i najefikasnijim” načinom i dodajući da će se roditeljska dozvola “uvek tražiti”.

Ministar za primenu vakcine Covid-19 Nadhim Zahawi rekao je, međutim, da će se deca i dalje moći vakcinisati ako se njihovi roditelji usprotive toj ideji. „Ono što u suštini radite je da se pobrinete da kliničari o ovome razgovaraju sa roditeljima, sa tinejdžerom, a ako se tada smatra da su sposobni da donesu kompetentnu odluku, onda će ta odluka ići u prilog onome što tinejdžer odlučuje da učini“, rekao je Zahawi za Times Radio ovog meseca, potvrđujući da bi deca mogla poništiti odluku svojih roditelja ako su „kompetentni za donošenje te odluke“.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/InfoWars