Sve vesti Svet

DEFINITIVNO NEŠTO NIJE U REDU SA Pfizer-BioNTecH-ovim DOKUMENTIMA O “POTPUNOM ODOBRENJU”

„Potpuno odobrenje“ Uprave za hranu i lekove za vakcinu Pfizer-BioNTech protiv virusa Covid-19 objavljeno je sa priličnom količinom buke i pompe. Predsednik Sjedinjenih Država nazvao je to monumentalnim razvojem i rekao da je sada vreme za započinjanje obavezne vakcinacije u privatnom sektoru, u vladi i u američkoj vojsci.

Predsednik Joe Biden bio je u ponedeljak ujutru na licu mesta kako bi brzo reagovao na „potpuno odobrenje“ FDA za vakcine protiv Covid-19.

“FDA je zvanično odobrila Pfizer-ovu vakcinu protiv COVID-19”, rekao je Biden. „Iako su sve tri vakcine protiv COVID-a ispunile stroge standarde FDA za hitnu upotrebu, ovo odobrenje FDA trebalo bi da pruži dodatno uverenje da je ova vakcina bezbedna i efikasna. Ako još niste vakcinisani, sada je trenutak”.

Bajdenova objava usledila je nakon široko rasprostranjenog medijskog izveštavanja da je Pfizer-BioNTech imao „potpuno“ odobrenje za upotrebu vakcine u Sjedinjenim Državama.

„Uprava za hranu i lekove odobrila je kompanijama Pfizer i BioNTech potpuno odobrenje Sjedinjenih Američkih Država za njihovu vakcinu protiv Covid-19, postajući prva u SAD koja je osvojila prestižnu oznaku i dala još većem broju preduzeća, škola i univerziteta veće poverenje u usvajanje obavezne vakcinacije“, izvestila je CNBC.

NE DAJU LJUDIMA DA SE LEČE! OVO JE ODLUKA ZBOG KOJE ĆE ZAŽALITI: AUSTRALIJA ZABRANILA UPOTREBU IVERMEKTINA

„Do sada je mRNA vakcina bila na američkom tržištu pod odobrenjem za hitnu upotrebu, koje je FDA odobrila u decembru. Od tada je primljeno više od 204 miliona Pfizer injekcija, prema podacima koje je prikupio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti”, dodaje se u izveštaju.

Pentagon je u sredu konačno izdao naređenje da američke trupe dobiju vakcinu – ili inače…

“Za odbranu ove nacije potrebne su nam zdrave i spremne snage”, navodi se u dopisu Ministarstva odbrane. “Nakon pažljivih konsultacija sa vojnim stručnjacima i vojnim rukovodstvom, i uz podršku predsednika, utvrdio sam da je obavezna vakcinacija protiv koronavirusne bolesti 2019 (COVID-19) neophodna za zaštitu snaga i odbranu američkog naroda”.

Ali pomnije ispitivanje dokumenata o „punom odobrenju“ čini da se neki Amerikanci osećaju prevarenim. Postoji činjenica da se čini da Pfizer-BioNTech i dalje ima zakonsku zaštitu koja prati odobrenje za hitnu upotrebu, sve dok navodno ima „puno“ odobrenje FDA. Kako je farmaceutska kompanija uspela u takvom komercijalnom „državnom udaru“?

Nakon kritičnijeg pogleda na dokumente, sada se čini da se kompanija, uz neophodnu pomoć saučesničkih medija i Bajdenove administracije, uključila u klasičan mamac.

Pre nego što nastavite, ispitajte tehnički jezik koji se koristi u nezgodno formulisanom izdanju. Nova oznaka za „potpuno odobrenu“ vakcinu zove se „Comirnarty“.

„Uprava za hranu i lekove (FDA) je 11. decembra 2020. godine izdala Odobrenje za hitnu upotrebu (EUA) vakcine Pfizer-BioNTech protiv COVID-19 za prevenciju COVID-19 za osobe starije od 16 godina na Odeljak 564 Zakona“, navela je FDA u pismu višoj direktorki Pfizer-a, gospođi Elaine Harkins. „FDA je ponovo izdala pismo o ovlašćenju: 23. decembra 2020., 25. februara 2021., 10. maja 2021., 25. juna 2021. i 12. avgusta 2021“.

„23. avgusta 2021. godine FDA je odobrila zahtev za izdavanje dozvole za biološke lekove (BLA) koji je podnela kompanija BioNTech Manufacturing GmbH za COMIRNATY (vakcina protiv COVID-19, mRNA) za aktivnu imunizaciju radi sprečavanja COVID-19 izazvanog SARS-CoV-2 kod osoba starijih od 16 godina”.

Studentkinja doktorskih studija biohemije i molekularne biologije Kathleen Lee shvatila je promenu izraza koji se koriste i odlučila da nastavi sa pritiskom.

„Zvala sam Pfizer BioNtech broj 1-800-666-7248“, rekla je. „Snimak jasno kaže da je FDA nije odobrila. Pfizer BNT162B2 je još uvek pod EUA. Ovo razjašnjava to haotično ovlašćenje FDA između Comirnaty-ja i Pfizer BioNtech-a.

“Previdevši čudan izbor pozivnog broja, odlučila sam da pozovem i potvrdila da je to i dalje tako. Ali to bi mogao biti samo stari snimak”. Lee je nastavila da izražava svoju analizu očiglednog odstupanja.

“To je prevara”, tvrdila je Lee. „Ako na bočici piše Comirnaty- odobreno je od strane FDA. Ako na bočici piše Pfizer BioNtech – pod EUA je i ne podležu odgovornosti. Postoje milioni doza kojih se prvo morate osloboditi”.

Ipak, ako bi se sledeća serija vakcina koja se izdaje proizvodila pod oznakom Cominarty, čini se da bi to rešilo problem.

Osim što to nije slučaj. Duboko u fusnotama Pfizer-BioNTech dokumenata je jedna fusnota koja nameće prilično potresnu perspektivu da su trenutno označene vakcine još uvek pod odobrenjem za hitnu upotrebu (EUA).

„Iako je COMIRNATY (vakcina protiv COVID-19, mRNA) odobrena za sprečavanje COVID-19 kod osoba starih 16 i više godina, u vreme ponovnog izdavanja ovog EUA nema dovoljno odobrene vakcine za distribuciju ovoj populaciji u celosti . Osim toga, ne postoje proizvodi koji su odobreni za sprečavanje COVID-19 kod osoba u dobi od 12 do 15 godina, ili koji su odobreni da daju dodatnu dozu imunokompromitovanoj populaciji opisanoj u ovom EUA”.

Duboke implikacije ovog priznanja pomenuo je ugledni kritičar vakcine Alex Berenson, bivši novinar iz New York Times-a i najprodavaniji autor na tu temu.

2/ Ili je ovo još jedan razlog zašto @us_fda ne pokušava da kaže da Comirnaty nije dostupan?

“iako je COMIRNATY (vakcina protiv COVID-19, mRNA) odobrena… nema dovoljno odobrene vakcine za distribuciju ovoj populaciji.” https://www.fda.gov/vaccines-blood-biologics/vaccines/emergency-use-authorization-vaccines-explained
– Alek Berenson (@AlekBerenson) 25. avgusta 2021

“Dakle, sada kada je Come-Here-Naughty odobren, Moderna i Johnson&Johnson gube svoja ovlašćenja za hitnu upotrebu, zar ne?” pitao je Berenson. „Zato što postoji odobrena alternativa i ne možete imati EUA ako postoje „odgovarajuće, odobrene i dostupne alternative“.

“Ili je ovo još jedan razlog zašto se FDA trudi da kaže da Comirnaty nije dostupan?” Berenson je nastavio. “Iako je COMIRNATY (vakcina protiv COVID-19, mRNA) odobrena… nema dovoljno odobrene vakcine za distribuciju ovoj populaciji”.

Advokat Robert Barnes došao je do srži stvari u postu u sredu uveče:
“Ne postoji *dostupna* licencirana vakcina koju je odobrila FDA”, rekao je Barnes. „Evo šta se dešava. Ako bi FDA odobrila i licencirala vakcinu protiv COVID19, morala bi opozvati vakcine EUA i izložiti proizvođača vakcine većem riziku od odgovornosti. Tako je odobrila samo buduću vakcinu koja nije „dostupna“.

Kada je korisnik doveo u pitanje njegovu analizu krajnje ubedljivom argumentacijom -„tačka“, Barnes je uzvratio neospornom tačkom.

„Zar ste propustili da pročitate deo pisma FDA u kome se kaže da licencirana vakcina još nije „dostupna“? Upitao je Barnes. „Kako postoje BILO KOJE EUA vakcine ako ih zakon ne dozvoljava ako postoji dostupna licencirana vakcina?“

Doktor Robert Malone, koji je opisan kao pronalazač mRNA i RNA kao leka, pojavio se u ponedeljak u ratnoj sobi Steve Bannon-a i takođe zaronio u polemiku Pfizer-BioNTech/Cominarty.

“Dakle, mali trik koji su ovde uradili je da su izdali dva odvojena pisma… Pfizer vakcina, koja je trenutno dostupna… još uvek je pod odobrenjem za hitnu upotrebu -EUA”, rekao je dr Malone. „Još jednom su vas vodeći mediji lagali“.

Čitavo uvođenje vakcine slomilo je javno poverenje – od laži o „15 dana da se zaustavi širenje“ do laži da vakcina protiv COVID-a sprečava prenos i na taj način štiti „populaciju“ – farmaceutske kompanije, kao i Bajdenova administracija i njeno birokratsko oružje više nemaju naše poverenje.

Ako se vakcina Pfizer-BioNTech tretira kao „potpuno odobrena“ vakcina, onda joj zaštita koju pruža EUA više ne treba.

Postoji jedan način na koji američki narod može to sigurno saznati: Neka tužbe počnu.

Nulta Tačka/BeckerNews