Srbija Sve vesti

Delegacija EU zahteva objašnjenja od Srbije zbog otkazivanja Evroprajda

Delegacija EU zahteva objašnjenja od Srbije zbog otkazivanja Evroprajda

Pored domaćih translevičarskih aktivista, medija finansiranih od strane stranih fondova sve organizacije formirane od strane EU i one koje dolaze iz “Evrope” i imaju taj prefiks ispred imena organizacije oštro su osudili Vučićevo otkazivanje Evroprajda dok su organizatori ovog “događaja” uprkos otkazivanju najavili provokacije u vidu protesta.

Delegacija Evropske unije objavila je na svom Tviter profilu saopštenje u kome izražava žaljenje što je Srbija najavila da će otkazati ili odložiti Evroprajd.

EU podržava jednakost i odbacuje svaki oblik diskriminacije, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli, Evroprajd već dugi niz godina zagovara jednaka prava LGBTIQ osoba širom Evrope, dajući glas onima koji su često diskriminisani zbog svoje seksualne orijentacije. Ovo su osnovna prava za EU ​​i očekujemo da ih naši najbliži partneri poštuju.

-Žao nam je što je Srbija najavila da će otkazati ili odložiti Europride, nakon što je prvobitno odlučila da bude domaćin u Beogradu ovog septembra, i pozdravili bismo dalja pojašnjenja, navela je Delegacija EU u saopštenju i dodala da će pomno pratiti ovu temu.

Nadamo se da će se naći način da se Evroprajd održi bezbedno i u miru, poručili su.

NultaTačka/Tanjug