Sve vesti Svet

Demonstranti poslali teretni kamion u kordon policajaca (VIDEO)

Demonstranti poslali teretni kamion u kordon policajaca (VIDEO)

Studenti koji protestuju zbog masovne otmice 2014. godine učinili su da teretni kamion bez vozača sklizne nizbrdo prema liniji nacionalnih gardista i policajaca koji čuvaju naplatnu rampu u Čilpansingu, u južnom Meksiku, u petak.

Snimci iz novinskih izveštaja i video snimci na društvenim mrežama pokazuju veliki crveni kamion koji je van kontrole išao opasno blizu policajaca i udario u informativni štand, oštetivši vozilo parkirano u blizini.

Niko od policajaca nije povređen kamionom, preneo je AP.

Studenti su ranije pokušali da zauzmu naplatne kućice u pokušaju da blokiraju autoput. Meksički mediji javili su da su policajce gađali kamenicama, raketama-flašama, petardama i molotovljevim koktelima. Policija je odgovorila ispaljivanjem suzavca.

DIREKTOR BOLNICE U IZRAELU: 80% OZBILJNIH SLUČAJEVA KOVIDA JE KOD POTPUNO VAKCINISANIH

El Financiero je citirao policiju da je 11 policajaca i pripadnika nacionalne garde povređeno tokom sukoba, a pet studenata je privedeno. Drugi izveštaji govore da je povređeno 20 studenata i 37 pripadnika policije.

U 2014. godini, 43 studenta sa Ruralnog učiteljskog koledža Raul Isidro Burgos, takođe poznatog kao Ayotzinapa Rural Teachers’ College, oteto je u Iguali i od tada više nije viđeno. Vlasti su na kraju identifikovale posmrtne ostatke samo tri žrtve.

Vlada i istražitelji rekli su da su studente odveli korumpirani policajci i predali narko kartelima.

Nulta Tačka/RT