Sve vesti Svet

DeSantis će objaviti kandidaturu za predsednika SAD nakon izbora za Kongres

DeSantis će objaviti kandidaturu za predsednika SAD nakon izbora za Kongres

Rodžer Stoun veruje da guverner Floride Ron DeSantis namerava da se kandiduje za predsednika i da će objaviti svoju kandidaturu nakon predstojećih međuizbora.

Stoun je takođe sugerisao da, ako GOP ne uspe na međuizborima, što je mogućnost, Donald Tramp neće želeti da preuzme krivicu, posebno ako republikanci u Kongresu izgube izbore – a DeSantis podjednako ne želi pažnju pre međuizbora.

„Slučajno verujem da guverner Ron DeSantis, guverner Floride – moj guverner – namerava da objavi svoju kandidaturu bukvalno, odmah, nakon izbora, i mislim da [Tramp] treba da ostane svestan toga“, rekao je Stoun kod Aleksa Džonsa. „I dalje mislim da je verovatnije da će biti kandidat nego da neće“.

„…To nije samo moj instinkt, to je tvrda inteligencija i, usput, kao što je rekao predsednik Donald Tramp, Ron DeSantis ima pravo na to“.

Tramp je rekao insajderima da će objaviti sopstvenu kandidaturu još u julu, što se nikada nije materijalizovalo, a Stoun je nagovestio da je to zato što Tramp, između ostalog, nije želeo da utiče na izbore na sredini mandata.

Sasvim je verovatno da je Tramp najavio svoju kandidaturu, to bi možda podstaklo više demokrata da glasaju u novembru.

Pored toga, ako je rukovodstvo GOP-a predalo izbore na sredini mandata demokratama, onda bi za gubitak mogli okriviti Trampa koji je unapred najavio svoju kandidaturu.

Dr Borislav Antonijević poslao poruku SRPSKOM NARODU uoči Evroprajda: “Od nas sve zavisi- Ovo je cilj vlasti”

S druge strane, ako GOP bude imao loš učinak na međuizborima, Tramp će verovatno okriviti RINO republikance koji su govorili protiv kandidata „Amerika na prvom mestu“.

Kao primer, Stoun je takođe upozorio da senator Lindzi Grejem (R-SC) radi iza kulisa sa demokratama kako bi ostao usredsređen na abortus i da bi napravio veliki problem na predstojećim izborima – uprkos činjenici da to ne daje prednost GOP-u.

„Mislim da Lindzi Grejem – klasični RINO – radi sa demokratama kako bi abortus bio glavni na ovim izborima“, rekao je on.

Ukratko, i Tramp i DeSantis ne žele da budu u centru pažnje najavljujući svoje kandidature pre međuizbora.

„Svi izbori se odnose na aktuelnu stranku, na posao koji obavljaju kongresne demokrate u kombinaciji sa Belom kućom Bajdena“, rekao je Stoun.

Takođe je bacio hladnu vodu na ideju da se Tramp i DeSantis kandiduju zajedno, navodeći da će izborni koledž stati na put jer su obojica sa Floride.

„Ne možete imati predsednika i potpredsednika iz iste države jer, ako imate, izgubili biste izborne glasove Floride sa 27 glasova – to je previše dragoceno za nas“, objasnio je on.

Nulta Tačka/InfoWars