Sve vesti Svet

DeSANTIS I DRUGI REPUBLIKANACI ZAHTEVAJU OD BAJDENA DA PREKINE BESMISLENE COVID ZABRANE I NAREĐENJA

DeSANTIS I DRUGI REPUBLIKANACI ZAHTEVAJU OD BAJDENA DA PREKINE BESMISLENE COVID ZABRANE I NAREĐENJA
Pisao Elena Vuk

Guverner Floride Ron DeSantis želi da predsednik Džo Bajden ukine svoje ‘beskorisne’ naredbe za vakcinaciju nakon što je liderima 25 država rekao da ne postoji ‘nema federalnog rešenja’ za pandemiju COVID-19, saopštila je njegova kancelarija u utorak.

Republikanski guverneri Floride, Južne Dakote, Arizone i Teksasa, kao i mnoštvo drugih figura iz republikanske stranke, pozivaju Bajdena da odustane od svoje sveobuhvatne naredbe o vakcinama koja utiče na trećinu američke radne snage, kao i drugih njegovih pravila o COVID-u širom zemlje, nakon njegovog komentara.

Od četiri samo guverner Arizone Doug Ducey je učestvovao u pozivu.

DeSantisov portparol rekao je za DailyMail.com da se predsednik ‘odriče odgovornosti i prebacuje krivicu’ na države.

SAŠA RADULOVIĆ U BUNKERU! Sledi ekonomska kriza, deo njihovog plana

„Više Amerikanaca je umrlo od COVID-19 pod Bajdenom nego pod Trampom. Sada kada je Bajden priznao naciji da nema plan da „ugasi virus“ i da „ne postoji federalno rešenje“, očekujemo da povuče neustavne i beskorisne savezne naredbe za vakcinu“, saopšteno je iz DeSantisov kabineta.

Bajden je posebno obećao da će „ugasiti virus“ tokom predsedničke kampanje 2020. Sada nešto više od godinu dana kasnije, nova varijanta Omikrona podstiče još jedan talas novih infekcija, Bajdenova naredba o vakcini suočava se sa zakonskim blokadama, a odloženi odgovor njegove administracije u sprovođenju testova na COVID-19 je na udaru kritike.

DeSantisova kancelarija je takođe podsetila na Bajdenovu poruku republikanskim guvernerima u avgustu koji su blokirali nardbe za maske i vakcine: „Molim vas, pomozite. Ali ako nećeš da pomogneš, bar se skloni s puta.”

Nulta Tačka/InfoWars