Sve vesti Svet

DIREKTOR FAJZERA POTVRDIO KRAJ KORONE: ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU NA PROLEĆE

DIREKTOR FAJZERA POTVRDIO KRAJ KORONE: ŽIVOT SE VRAĆA U NORMALU NA PROLEĆE
Pisao Elena Vuk

Život na Zemlji će se vratiti u normalu, na proleće, predikcije su izvršnog direktora Pfizer-a, Albert Bourla.

Pre samo nekoliko dana, Bil Gejts je takođe podelio neka od svojih (revidiranih) misli o pandemiji COVID-a i putanji na kojoj nas je Omicron ostavio. Nekoliko nedelja nakon što je upozorio da bi povećana zaraznost Omicrona mogla dovesti pandemiju u preopterećenje, osnivač Microsofta je umesto toga pretpostavio da bi Omicron mogao ubrzati kraj pandemije ostavljajući ljudskoj populaciji više antitela protiv virusa. Kao rezultat toga, SARS-CoV-2 bi mogao brže ući u svoju endemsku fazu, sugerisao je Gejts.

Ovaj stav da bi kraj pandemije mogao konačno doći nakon dve godine patnje, u poslednje je vreme sve popularniji.

Dovoljno je samo pročitati članak, koji je objavio BBC-a: “Endemični COVID: Ulazi li pandemija u svoju završnicu?”.

MARIO ZNA- BBC IZNEO VELIKU ANALIZU! POČETAK KRAJA PANDEMIJE – VRLO BRZO SE UKIDAJU SVE MERE

Dok se članak uglavnom fokusirao na Ujedinjeno Kraljevstvo, osećaj je da je razvijeni svet, šire gledano, bliži kraju zbog svog pristupa vakcinama.

Dakle, da li je nova era Covida zaista neminovna i šta će to zapravo značiti za naše živote?

“Skoro smo stigli, sada je početak kraja, barem u Velikoj Britaniji”, kaže mi prof. Julian Hiscox, predsedavajući u odeljenju za infekcije i globalno zdravlje na Univerzitetu u Liverpulu. “Mislim da će se život 2022. godine skoro vratiti na vreme pre pandemije.”

Ono što se menja je naš imunitet. Novi korona virus se prvi put pojavio pre dve godine u Vuhanu u Kini, a mi smo bili ranjivi. Bio je to potpuno novi virus koji naš imuni sistem ranije nije iskusio i nismo imali lekove ili vakcine za pomoć.

Čak je došao s njegovom zgodnom ilustracijom koja prikazuje razliku između “pandemije” i “endemije” COVID-a:

Izvor: BBC

Čini se da je izvršni direktor Pfizer-a odobrio ovu priču. Obraćajući se francuskim medijima, izvršni direktor Pfizer-a Albert Bourla,  očekuje da će COVID nastaviti da kruži još mnogo godina, on očekuje da budući talasi neće uzrokovati vrste ograničenja na koje su ljudi navikli u poslednje dve godine, i da će se život na proleće vratiti u “normalu”.

Bourla je rekao francuskom listu Le Figaro u intervjuu objavljenom 16. januara da očekuje “povratak normalnom životu” u nekom trenutku na proleće ove godine. Međutim, dodao je upozorenje da misteriozna dinamika širenja COVID-a otežava tačna predviđanja.

“Uskoro ćemo moći da nastavimo normalan život”, rekao je Albert Burla za francuski list. “U dobroj smo poziciji da stignemo tamo na proleće zahvaljujući svim alatima koji su nam na raspolaganju: testovima, vrlo efikasnim vakcinama i prvim tretmanima koji se mogu primeniti kod kuće.”

On je takođe zaslužan za poboljšanja u testiranju na COVID, vakcinama i terapiji za svoje optimistično gledište, rekavši za BFM TV da očekuje da će trenutni talas vođen Omicronom biti “poslednji s toliko ograničenja”.

Ali s obzirom na njegov afinitet prema ljudskim domaćinima, COVID-a će verovatno biti “veoma teško rešiti”, zbog čega Bourla očekuje da će postati endem, s povremenim sezonskim izbijanjem, poput gripa.

Na kraju, izvršni direktor Pfizer-a podelio je detalje o lokalnim partnerstvima za koja je rekao da će pomoći Francuskoj da proizvede više Pfizer-ovog leka za borbu protiv COVID-a Paxlovid.

Nulta Tačka/ZeroHedge