Srbija Sve vesti

DIREKTORKA KOVID BOLNICE U BATAJNICI HOĆE DA KAŽNJAVA MEDICINSKE RADNIKE KOJI NE ŽELE DA SE VAKCINIŠU!

Direktorka kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević upozorila je da je situacija u toj zdravstvenoj ustanovi “alarmantna” pošto je trenutno na lečenju 446 pacijenata, a početkom avgusta bilo ih je 84.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ona je ocenila da će kapaciteti bolnice u Batajnici biti popunjeni u narednih sedam do deset dana ukoliko se nastavi rast broja novoinficiranih.

„Najviše zabrinjava što je na intenzivnoj nezi oko 60 pacijenata kao i to što je intubiranih pacijenata sada osam puta više nego 1. avgusta“, kazala je direktorka bolnice za Radio televiziju Srbije (RTS).

Po njenim rečima, među pacijentima u Batajnici je više od 90 odsto nevakcinisanih.

,,TEORIJE” SE OBISTINJUJU! VAKCINISALI STE SE DA BISTE PUTOVALI? VIŠE VAM NE VREDE NI DVE DOZE! NEKE ZEMLJE VEĆ ZAHTEVAJU TREĆU KAKO BI VAS ,,PUSTILE UNUTRA”

„Radi se o mladim muškarcima između 20 i 30 godina, pa muškarcima starim između 40 i 50 godina. Više od 80 odsto pacijenata su muškarci, a žene uglavnom imaju pridružene bolesti poput arterijske hipertenzije, malignih bolesti, gojaznosti koja je ogroman faktor rizika i za muškarce“, kazala je Adžić Vukičević.

Ponovo je apelovala na građane, a posebno na medicinske radnike, da se vakcinišu protiv koronavirusa.

„Među preminulima ima i zdravstvenih radnika koji nisu bili vakcinisani. Neverovatno je da neko radi u kovid sistemu, a da se nije vakcinisao. To je bez komentara i apsolutno za kažnjavanje jer ne vidim da se ikome od vakcinisanih desilo nešto loše“, rekla je direktorka bolnice u Batajnici.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/Beta

O uredniku

Milica Đorović