Sve vesti Svet

Dizni dozvoljava i promoviše gej poljupce u dečijim filmovima

Dizni dozvoljava i promoviše gej poljupce u dečijim filmovima

Dve žene se ljube pred očima dece. Gej poljubac biće prikazan u animiranom filmu „Lajtjir. Istinita priča o Bazu”, čije je emitovanje u bioskopima zakazano za 17. jun. Film studija Piksar Animacije (u vlasništvu Diznija) donosi priču inspirisanu igračkom istoimenog lika (Baz Lajtjir) iz animiranog filma „Priča o igračkama”, iz vremena pre „Priče o igračkama”.

Neki zaposleni u Piksaru optužili su najviše rukovodstvo da je cenzurisalo poljubac između Ališe Hotorn, jednog od protagonista Diznijevog filma „Lajtjir”, i druge žene. Sam odnos između ta dva lika nikada nije doveden u pitanje, ali je poljubac između njih dve uklonjen. Prema rečima zaposlenih, „po nalogu višeg menadžmenta, skoro svako iskazivanje gej naklonosti cenzurisano je bez obzira na proteste kreativnih timova i rukovodstva.” Ali to nije dugo trajalo i rukovodstvo Diznija promenilo je ploču.

„Zabranjeno je reći gej”

Zaposleni su protestovali protiv Diznija i istovremeno protiv novog zakona koji su preimenovali u „Zabranjeno je reći gej” (Don’t Say Gay), koji je nedavno usvojen na Floridi, a predviđa da se deci do trećeg razreda u školama ne sme govoriti o promeni pola i rodnoj ideologiji. Kako je objašnjeno na engleskoj stranici portala iFamNews, tema je svakim danom sve užarenija i nosi sa sobom kulturne i političke implikacije od izuzetne važnosti, makar samo i zbog činjenice da, kada kažemo Dizni, to nas podseća na detinjstvo, a svaki napad rodne ideologije na detinjstvo dvostruko više je ogavan, a takođe i krajnje ideološki.

Dizni protiv Floride

Protest zaposlenih primorao je najviše rukovodstvo na intervenciju. Izvršni direktor Diznija Bob Čapek je 11. marta rekao da će zakon Floride biti „još jedan izazov za ljudska prava”, dodajući da će kompanija povećati podršku aktivistima koji se bore protiv sličnih zakona u drugim državama i da će zaustaviti političke donacije na Floridi. „Znam da ima još mnogo posla da se uradi. Posvećen sam ovom poslu i svima vama i nastaviću da se angažujem sa LGBTQ+ zajednicom kako bismo postali bolji saveznici.”

TAJNI NAPAD SZO-a! Ovo je novi plan iz senke- Imamo još samo GODINU DANA

NultaTačka/Srbininfo