Sve vesti Svet

Dizni objavio najGEJ film do sada

Dizni objavio najGEJ film do sada

Počevši nedavno od rasprave sa Zakonom o roditeljskim pravima na Floridi (aka „Nemoj reći gej“), kompanija Dizni je objavila svoj „najgej film do sada“ za mladu publiku, zajedno sa androginom glavnom zvezdom.

Trejler za novi akcioni film “Bolji Nejt nego ikad” prikazuje glumca Rubija Vuda koji glumi „Nejta Fostera“, koji sanja da postane zvezda na Brodveju.

Krajnji levičari u The Daily Beast-u nazvali su film Diznijevim „Najgej dečijim filmom ikad“, sugerišući da će tek doći više gej sadržaja, i opisali su ga kao „slavno queer-pozitivan“, što je čudna stvar za reći o filmu namenjenom deci.

Prema Beast-u, glavni lik bi jednog dana mogao otkriti da je gej:

Postoje nagoveštaji da će Nejt jednog dana verovatno shvatiti da je gej, što je svima očigledno, iako ta karakteristika nikada nije artikulisana. Nije svako sa 13 godina sposoban da obradi ili razume to o sebi; Ja sigurno nisam bio. Ali to je film o tome koliko bi to moglo biti kul za njega. To je film o praćenju vaših snova, pronalaženju svog plemena i saznanju da postoje ljudi koji će biti oduševljeni da vas vole takvog kakav jeste. To je film o prekrasnoj, neraskidivoj vezi između gej dečaka i njegove samohrane tetke.

Otvoreni gej koji je reditelj ovog filma, Tim Federle, rekao je za Out Magazine da je namerno učinio protagonistu priče queer radoznalim.

„Kada sam imao 13 godina, još nisam znao kako to da definišem, samo sam imao predosećaj i osećao sam se drugačije, ali sam bio i uzbuđen zbog toga jer sam mislio da me je taj čudan element mog identiteta naveo da vidim svet drugačije koji potpuno nije za odrasle,” Federle priča za Out o glavnom liku Nejtu koji zna da je gej i drugačiji od svih ostalih u svom životu, ali još uvek ne zna tačno kako se to zove. „Radilo se o identitetu i izražavanju, kreativnosti i emocionalnosti. Nejt ne izgovara reč jer Nejt to još uvek shvata u realnom vremenu. I zaista mislim da je veoma odrasla perspektiva želeti da stavljate etikete na ljude, i da je fundamentalno iskustvo odrastanja to što morate da isprobate mnogo različitih šešira dok ne nađete onaj koji vam odgovara”.

Gay Times izveštava: „U originalnom romanu, koji je Federle takođe napisao, Nejt je rutinski maltretiran zbog toga što je gej i često se susreće sa homofobičnim uvredama srednjoškolaca, iako priznaje da je „neodlučan” o svojoj seksualnoj orijentaciji”.

Film je objavljen u trenutku kada se korporacija Volt Dizni našla u centru kontroverze o podvođenju nakon što je istupila protiv zakona Floride koji zabranjuje nastavnicima da razgovaraju o seksualnosti sa učenicima koji su mlađi od trećeg razreda, a izvršni direktor Diznija Bob Čapek je na kraju izrazio svoje protivljenje zakonu.

Film se takođe pojavio nakon što su se pojavili snimci Diznijevih rukovodilaca koji razgovaraju o „uopšte tajnoj gej agendi” kompanije tokom onlajn sastanka, gde se Diznijev korporativni predsednik Karey Burke požalio: „Imamo mnogo, mnogo, mnogo LGBTQIA likova u našim pričama a opet, nemamo dovoljno glavnih uloga”.

Groomer film je dostupan na Disney+ platformi za striming od početka aprila.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR ŠARGIĆ- Budućnost zavisi od ovoga- Upravo gledamo rušenje SVETSKOG PORETKA

Nulta Tačka/InfoWars