Sve vesti Svet

Dižu se metalne ograde u Vašingtonu! Amerika se sprema za nasilne demonstracije levičarskih fanatika

Dižu se metalne ograde u Vašingtonu! Amerika se sprema za nasilne demonstracije levičarskih fanatika

VAŠINGTON — Radnici su u sredu uveče počeli da postavljaju visoke ograde oko Vrhovnog suda nakon još jedne večeri protesta zbog procurelog dokumenta koji je signaliziralo da će Vrhovni sud zabraniti abortus u SAD-u.

Nakon te informacije, levičarske grupacije koje predstavljaju one organizacije koje su se zalagale za obaveznu vakcinaciju i koje su mahom protiv Donalda Trampa masovno su izašle na ulice širom Amerike i pribegle demonstracijama.

Metalne ograde visoke 2,5 metra podignute su duž južne strane zgrade Vrhovnog suda, koja se nalazi preko puta Kapitola.

Policajci na mestu događaja opisali su ogradu kao “neskalabilnu”, slično kao sigurnosni perimetar koji je izgrađen oko Kapitola nakon demonstracija 6. januara.

Izgradnja nove ograde dolazi u trenutku kada je rulja od ponedeljka pohrlila u područje u blizini Vrhovnog suda kako bi učestvovali u demonstracijama.

Pristalice i protivnici prava na abortus okupili su se ispred zgrade nakon što je Politico objavio nacrt koji je procurio a u kojem se sugeriša da se većina sudija zalaže za poništavanje značajne presude Roe protiv Wadea iz 1973. godine.

Očekuje se da će Visoki sud doneti odluku u slučaju pobačaja u Mississipiju krajem juna ili početkom jula, što će gotovo sigurno dovesti do dodatnih protesta u Vašingtonu.

Ograda postavljena oko Kapitola nakon nereda 6. januara ostala je na snazi ​​šest meseci, do jula 2021. Slične barijere postavljene su prošle jeseni za skup “Pravda za J6”.

MARIO ZNA i MILAN MARJANOVIĆ- Budite spremni na SVE- Srbija nema zaštitu od HAKERSKIH napada

NultaTačka/NBCnews