Sve vesti Svet

ĐOKOVIĆ UZVRAĆA UDARAC! TUŽI AUSTRALIJSKU VLADU ZA 3.200.000 FUNTI

ĐOKOVIĆ UZVRAĆA UDARAC! TUŽI AUSTRALIJSKU VLADU ZA 3.200.000 FUNTI

Dan ouči početka Australijan opena završena je pravna borba između države Australije i Novaka Đokovića. Federalni sud presudio je protiv srpskog tenisera, potvrdio odluku tamošnjeg ministra za imigraciju Aleksa Hoka o oduzimanju vize svetskom broju jedan i proterao ga iz zemlje. Hteo – ne hteo, Novak je morao da prizna poraz i napusti Australiju, čime je spuštena zavesa na jedanaestodnevnu sapunicu u režiji tamošnjih vlasti.

Ipak, izgleda da je to bio samo prvi čin i da bismo uskoro mogli da dobijemo nastavak, jer Đoković sprema kontraofanzivu. Naime, prema informacijama britanskog Sana, srpski teniser planira da tuži australijsku Vladu za 3.200.000 funti, odnosno oko 3.800.000 evra, zbog, kako se navodi, lošeg tretmana.

LEČENJE BEZ VAKCINE! ĐOKOVIĆ VLASNIK DANSKE KOMPANIJE KOJA RAZVIJA TERAPIJU PROTIV KOVIDA 19!

Đoković se trenutno nalazi u Srbiji, ali je prema pisanju Sana u kontaktu sa svojim advokatima jer namerava da tuži Australiju zbog gorepomenutih razloga.

Podsetimo, Novak je tokom perioda provedenog u Australiji dane provodio u ozloglašenom imigracionom hotelu koji nije odisao higijenom, a u kojem je bilo smeštenom još oko 30 migranata.

– Dobro je poznato da Novak i njegova porodica smatraju da je bio loše tretiran tokom karantina u hotelu u Melburnu. Njegova majka je otkrila kako je soba bila puna insekata. Držali su ga kao zatvorenika – navodi San reči izvora bliskog njegovom agentu Adoardu Artladiju.

Ostrvski tabloid dalje dodaje da pomenuta cifra uključuje i 2.300.000 funti novčane nagrade koja pripada pobedniku Ozi opena, za čije je osvajanje najveći favorit bio svetski broj jedan i ujedno branilac trofeja. Nažalost, priliku da ga odbrani neće imati, a pitanje je da li će u naredne tri godine uopšte moći da kroči na australijski kontinent, jer mu zbog ukidanja vize preti zabrana ulaska u zemlju u pomenutom periodu.

NultaTačka/Mediji