Sve vesti Svet

Do juče je ovo bila teorija zavere! Mejnstrim mediji sada prenose IDEJU BIL GEJTSA za osnivanje globalnog tima za reakciju na buduće PANDEMIJE

Do juče je ovo bila teorija zavere! Mejnstrim mediji sada prenose IDEJU BIL GEJTSA za osnivanje globalnog tima za reakciju na buduće PANDEMIJE

Bil Gejts, osnivač Majkrosofta i jedan od najbogatijih ljudi na svetu koji je ujedno i najveći investitor u proizvodnju vakcina i najveći finansijer (donator) Svetske Zdravstvene Organizacije izjavio je da je kovid 19 dao priliku čovečanstvu da se pripremi za buduće pandemije, posebno one koje bi mogle da destabilišu društvo.

Dodao je kako bi na globalnom nivou samo za preventivne mere i pripreme za sledeću pandemiju trebalo izdvojiti najmanje milijardu dolara.

Gejts nastavlja za lobira za GERM (organizaciju na globalnom nivou za reakciju na “pandemije) o kojoj već godinu dana piše portal Nulta Tačka. Ovi planovi Bil Gejtsa su do nedavno bili označeni kao “teorije zavere” ali u poslednjih nekoliko dana mejnstrim mediji prenose njegovu ideju hvaleći je na sva usta.

“Pozivam svetske čelnike da oforme globalni tim od oko 3.000 stručnjaka za zarazne bolesti. Oni svojim usaglašenim stavovima mogu da pomognu čovečanstvu da lakše i bezbolnije prebrodi razorne pandemije”, kazao je Gejts.

Ideju o udruženju 3.000 naučnika nazvao je “Global Epidemik Responz end Mobilizejšn”, a tim telom bi upravljala Svetska zdravstvena organizacija. Prema Gejtsovim rečima, jedna od glavnih uloga GERM-a bila bi obaveza izvođenja vežbi izbijanja epidemije u pojedinim zemljama kako bi se proverilo koliko su pripremljene.

Gejts je dodao da bi sledeća pandemija mogla da ima mnogo veću stopu smrtnosti od kovida-19.

NOVO! NOVO! VAŽNO! “RAK DRUŠTVA”- Pokrenuta je peticija protiv “Evro Prajda” u Beogradu

“Šanse za još jednu pandemiju u sledećih 20 godina, bilo prirodnu ili veštačku, više su od 50 posto”, kazao je milijarder uz zaključak da društvo u celini treba da bude spremno i da ne sme da se događa da ijedna zemlja u tom smislu vodi izolovanu politiku jer bi to naštetilo zdravlju i sigurnosti drugih.

“Novac treba da ulažemo u istraživačke centre, kompleksne sisteme i visoke tehnologije, ali i razvoj novih vakcina. To je minoran trošak ako uzmemo u obzir koliko su države potrošile na kovid 19 – rekao je Gejts, i zaključio:

“Tokom te pandemije samo SAD su potrošile više od 14 milijardi dolara. Zašto? Jer država nije bila spremna za tako nešto. Srećom, smrtnost od korona virusa iznosila je 0.2 posto, ali pitam se šta će biti kad nas pogodi daleko opasnija zarazna bolest.” dodao je Gejts

NultaTačka