Sve vesti Svet

Dok je narod u Srbiji sve više gladan poslanici u skupštini mogu da krkaju do mile volje “za džabe”

Dok je narod u Srbiji sve više gladan poslanici u skupštini mogu da krkaju do mile volje "za džabe"

Opšte je poznato da su cene u restoranu Skupštine Srbije drastično niže u odnosu na većinu ugostiteljskih objekata u Beogradu, ali i celoj Srbiji. Ipak, poslanička primanja su daleko veća od prihoda prosečnog stanovnika Srbije.

U skupštinskom restoranu espreso košta 14 dinara, što je čak deset puta jeftinije od cene espresa u jeftinijim kafićima i restoranima, sok od jabuke je samo 16, a koka kola 20 dinara.

Što se salata tiče narodni poslanici mogu naručiti kupus salatu po ceni od 32 dinara ili nešto skuplju šopsku za 83 dinara.

Cena bogate bačke supe je 75 dinara a pomfrit košta 45, za doručak poslanici mogu pojesti omlet sa šunkom po ceni od 57 dinara ili sendvič sa kulenom od 98 dinara.

Pljeskavica košta 224 dinara što je drastično jeftinije od pljeskavice u prosečnom fast-fud restoranu.

Nešto skuplji od navedenih jela su jagnjeće pečenje na zlatiborski način od 678 dinara, teleći ribić sa pečurkama od 546 dinara, ramstek na puteru od 442 dinara, a najskuplje jelo na skupštinskom meniju je biftek na žaru od 1072 dinara.

Na društvenim mrežama je narod upoređivao cene u Skupštinskom restoranu iz ove i prošle 2021. godine i primetio da su samo neznatno povećane, uprkos stravičnim poskupljenjima svega, posebno namirnica, koja su teško oštetila kućni budžet „sirotinje raje“.

MARIO ZNA UŽIVO- Počinje ŽURKA- Ovo su dokazi koje GLOBALISTI i njihovi PULENI ne mogu da obore

Nulta Tačka/SrbinInfo