Sve vesti Svet

Doktori tuže FDA zbog BLOKIRANJA Ivermektina

Doktori tuže FDA zbog BLOKIRANJA Ivermektina

Advokatska firma iz Vašingtona podnela je saveznu tužbu protiv Uprave za hranu i lekove (FDA) zbog mešanja u upotrebu ivermektina kao leka za COVID-19.

Tužbu je podneo Boyden Gray & Associates u ime tri lekara koji su disciplinski kažnjeni zbog prepisivanja ivermektina za humanu upotrebu pacijentima.

Osnivač firme, advokat Bojden Grej, bivši je pravni savetnik Reganove i Bušove administracije.

Grej je za The Epoch Times rekao da je FDA prekršila dobro utvrđeni zakon koji dozvoljava lekarima da prepišu lek koji je odobrila FDA kao tretman za koji nije propisan.

Ivermektin je isti slučaj, rekao je. Odobren je od strane FDA 1966.

„Kongres je prepoznao važnost puštanja doktora da budu doktori i izričito je zabranio FDA da se meša u praksu medicine“, rekao je Grej.

„To je upravo ono što je FDA radila iznova i iznova tokom ove pandemije, pretpostavljajući autoritet koji nema i pokušavajući da se ubaci u medicinske odluke Amerikanaca svuda”.

Tri tužioca u slučaju su dr Pol Marik iz Virdžinije, dr Meri Bouden iz Teksasa i dr Robert Apter iz Arizone.

Marik je osnivač Front Line COVID-19 Critical Care 21 Alliance (FLCCC), nacionalne neprofitne organizacije koja promoviše alternativne tretmane za COVID-19 u odnosu na vakcinu koju reklamira vlada.

„FDA je dala javne izjave o ivermektinu koje su dovele u zabludu i izazvale neopravdanu zabrinutost zbog ključnog leka u prevenciji i lečenju COVID-19“, rekao je Marik za The Epoch Times. „Da biste to uradili, morate zanemariti i zakonska ograničenja ovlašćenja FDA i značajan korpus naučnih dokaza iz recenziranih istraživanja.

Prema Mariku, više od 80 medicinskih ispitivanja sprovedenih od izbijanja COVID-19 pokazuje da je ivermektin siguran i efikasan tretman za virus.

Grej je rekao da se FDA umešala u nezakonito mešanje u upotrebu ivermektina i da za to treba da odgovara.

Tužba je uključivala nekoliko izjava FDA za koje je Grej rekao da pokazuju da se administracija mešala u upotrebu ivermektina.

Oni uključuju objavu agencije na Tviteru od 21. avgusta 2021: „Ti nisi konj. Ti nisi krava. Ozbiljno, svi. Prestanite”.

Post, sa slikom konja i doktora, ima naslov koji glasi: „Zašto ne bi trebalo da koristite ivermektin za lečenje ili prevenciju COVID-19”.

Marik, Bouden i Apter su među brojnim američkim lekarima širom Sjedinjenih Država koji su kažnjeni zbog prepisivanja ivermektina.

Opšta bolnica Sentara Norfolk suspendovala je Marika, specijalistu za kritičnu negu, zbog prepisivanja ivermektina kao leka za COVID-19. Bouden, specijalista za uho, grlo i nos, suspendovan je iz medicinske bolnice u Hjustonu. Apter je bio pod istragom i Vašingtonske medicinske komisije i Medicinskog odbora Arizone zbog prepisivanja ivermektina.

Marik je nedavno obavešten da je pod istragom odbora za medicinske dozvole u Virdžiniji.

Grej je podneo tužbu američkom Okružnom sudu u Teksasu.

Lekari traže trajnu zabranu koja bi zabranila FDA da se meša u upotrebu ivermektina za lečenje COVID-19.

Nulta Tačka/ZeroHedge