Sve vesti Svet

DOKTORI ZA PRIMER! VIŠE OD 23.000 NEMAČKIH MEDICINARA NAPUSTILO VAKCINALNU KAMPANJU! NEĆE VIŠE DA ,,BODU” NAROD

Pisao Elena Vuk

Nemačka mašinerija za vakcinisanje počinje da koči. U većini ambulanti doktora opšte prakse vakcinacija se više i ne primećuje. Sve se više doktora povlači iz kampanje “vakcinacija” protiv korone; prema podacima Instituta Robert Koch, koje prenosi novine Welt am Sonntag.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

U nedelji od 2. do 8. avgusta, samo 29.300 opšte prakse još uvek je “vakcinisalo ljude protiv koronavirusa”, što znači da su mnogi odustali. U vreme uvođenja vakcina u Nemačkoj, ukupno 52.600 opšte prakse je učestvovalo je u ovoj kampanji. To znači da je 23.300 (44%) doktorskih praksi prestalo da daje svoj doprinos farmaceutskim kompanijama.

Jedanaest od 16 okruga zatvara vakcinalne centre

Broj naručenih vakcina se takođe smanjuje. Od 27. jula naručeno je 1,3 miliona doza. Na početku kampanje brojka je i dalje bila 1,5 miliona doza.

Osim toga, mnogi nemački okruzi spremaju se za zatvaranje svojih centara za vakcinaciju. Jedanaest od 16 saveznih okruga zatvara većinu ili sve centre za vakcinaciju do 30. septembra, piše Welt am Sonntag. Bavarska i Schleswig-Holstein ostavljaju svoje centre otvorenim. Tamo rade sa ograničenim kapacitetom ili su u stanju pripravnosti.

Nevakcinisani su pod pritiskom

U Nemačkoj je samo više od polovine (56,82%) stanovništva potpuno vakcinisano protiv korone. Manje od dve trećine (62,76%) Nemaca primilo je barem jednu dozu.

U međuvremenu, na nevakcinisane ljude u Nemačkoj vrši se dodatni pritisak. Testovi za utvrđivanje više neće biti besplatni (od 11. oktobra). Bez primljene vakcine, potvrde o oporavku ili negativnog testa više nećete moći ući u ugostiteljske objekte, frizere i na druga mesta. Sport ili događaji također će postati tabu. Pravilo će se primenjivati i na posete po bolnicama i u domovima za stare i nemoćne.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/GreatReject