Sve vesti Svet

DOKUMENTARAC RAZOTKRIVA PEDOFILE U BRITANSKOM PARLAMENTU KAO I BRITANSKU KRALJEVSKU PORODICU

DOKUMENTARAC RAZOTKRIVA PEDOFILE U BRITANSKOM PARLAMENTU KAO I BRITANSKU KRALJEVSKU PORODICU

Sonja Poulton, britanska novinarka, društveni komentator i filmski stvaralac, godinama istražuje mračnu mrežu pedofilije. Njene istrage povezale su političare poput Margaret Tačer, „sera“ Edvarda Hita, Dejvida Kamerona, Tereze Mej i druge sa prikrivanjem (a za neke i stvarnim podstrekivanjem) seksualnih zločina nad decom.

Njen dokumentarac „Pedofili u parlamentu“ je šokantno razotkrivanje koje povezuje mnoge poslanike sa zlostavljanjem dece. Sonja otkriva kako je britanska kraljevska porodica takođe povezana sa ovim, što bi moglo biti interesantno nekim čitaocima s obzirom na činjenicu da su optužbe za pedofiliju i seksualnu trgovinu protiv princa Endrua postale mejnstrim.

Sada je to još relevantnije s obzirom na činjenicu da se Gilejn Maksvel, bliskoj saradnici Džefrija Epštajna i princa Endrua, trenutno sudi za seksualne zločine u koje su umešana deca.

Optužbe za ovu vrstu aktivnosti su rasprostranjene, ne samo u Velikoj Britaniji koja je u fokusu ovog dokumentarca, već i u Sjedinjenim Državama.

Na primer, skandal sa Frenklinom izazvao je zabrinutost javnosti 1989. Istrage i izveštaji uzbunjivača (uključujući decu) navodili su da je stotine dece prevoženo po SAD da bi ih zlostavljali visokorangirani članovi političkog „establišmenta“.

Nik Brajant, autor i istražitelj, već dugi niz godina istražuje skandal Frenklin. On je govorio o mnogim pitanjima u vezi sa suđenjem i na kraju su zaključili da je ceo skandal „pažljivo osmišljena prevara“. Zaključak sa kojim se mnogi ne slažu, uključujući žrtve, i zaključak koji je donešen uz pomoć organa za sprovođenje zakona i obaveštajnih agencija .

Ali zar ovo nisu „loše vesti?“ Zašto su ovakve priče važne?

Jednostavno rečeno, ovakve priče nam omogućavaju da postavljamo pitanja o svetu u kome učestvujemo i koji omogućavamo. Mnogi od nas žele da žive u prelepom svetu i osećaju da kroz naše trenutne sisteme i društvenu infrastrukturu možemo to da ostvarimo. Ali to nije istina.

Naši sistemi su postavljeni za dominaciju, profit po svaku cenu, isključenje, kontrolu i autoritarnost. To je kultura koja je rasprostranjena kroz planetarno vođstvo. Da bismo stvorili promenu, moramo biti u stanju da razumemo i identifikujemo koji su problemi kako bismo mogli da pronađemo rešenje koje funkcioniše u suštini. Ako to ne učinimo, nastavićemo da ulažemo svoje vreme i energiju u sistem koji ne može da donese promenu za koju znamo da je moguća.

Kada bismo znali da su mnogi od ovih lidera sposobni za ove stvari, da li bismo zaista mislili da imaju kapacitet da stvore uspešan i lep svet?

HRVATSKI EVROPARLAMENTARAC PORUČIO MAKRONU: VAŠE VAKCINE SU SMRTNA KAZNA (VIDEO)

Nulta Tačka/The Pulse