Sve vesti Svet

Dolazi majka svih krahova- ČOVEK PO KOJEM JE SNIMLJEN FILM PREDVIĐA ONO ŠTO MNOGI NE ZNAJU DA STIŽE

Dolazi majka svih krahova- ČOVEK PO KOJEM JE SNIMLJEN FILM PREDVIĐA ONO ŠTO MNOGI NE ZNAJU DA STIŽE

Upravnik hedž fonda, proslavljen u poznatom filmu The Big Short, koji je svojim investitorima doneo veliku zaradu tako što je predvideo krah tržišta nekretnina 2008. godine, sada najavljuje da dolazi “majka svih krahova”.

NULTA TAČKA NA TELEGRAMU! PRONAĐITE NAS TAMO GDE NEMA CENZURE! BUDITE DEO SLOBODNE BUDUĆNOSTI

Majkl Buri predviđa da će mim akcije i tržište kriptovaluta propasti:

Mim akcije su akcije koje su postale “viralne” na internetu, privlačeći tako pažnju malih investitora. Dobar primer za ovaj termin jesu akcije Gejmstopa koje su pre izvesnog vremena doživele ogroman rast, upravo zahvaljujući internetu.

Buri je ukazao na glavni problem za kriptovalute – tzv. “leveridž” (leverage: investiciona strategija korišćenja pozajmljenog novca, preciznije – koriščenje raznih finansijskih instrumenata ili pozajmljenog kapitala, kako bi se povećala potencijalna dobit od investicije; može označavati i iznos duga koji preduzeće koristi za finansiranje imovine).

Kako je upozorio, investitori koji kupuju mim deonice i kriptovalute “prijavljuju se za razorne gubitke”. Buri je dodao da je strah ljudi od propuštanja šanse pokrenuo cene digitalne imovine na neodrživ nivo.

„Problem sa kriptom, kao i u većini stvari, je leveridž. Ako ne znate koliki je on u kriptu, ne znate ništa o kriptu“, napisao je Buri na Tviteru.

Buri retko objavljuje postove sa svog naloga i briše tvitove ubrzo nakon što ih objavi. Ranije ove godine rekao je svojim pratiocima da ga je američka Komisija za hartije od vrednosti posetila zbog nekih njegovih objava na Tviteru.

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.