Sve vesti Svet

Donald Tramp do kraja marta pokreće mrežu društvenih medija TRUTH Social

Donald Tramp do kraja marta pokreće mrežu društvenih medija TRUTH Social

Bivši američki predsednik Donald Tramp trebalo bi da do kraja marta pokrene svoju prvu i ličnu mrežu društvenih medija „TRUTH“.

Bivši američki predsednik Donald Tramp trebalo bi da do kraja marta pokrene svoju prvu i ličnu mrežu društvenih medija, ‘TRUTH Social’. Serveri za platformu su trenutno u funkciji i očekuje se da će biti u potpunosti operativni do kraja kvartala, izvestio je Fox Business. Izvori bliski Trampu rekli su publikaciji da je u toku i beta testiranje za Trump Media & Technology Group (TMGT) ‘TRUTH Social‘.

Kada se završi, prosečni Amerikanci će moći da preuzmu aplikaciju na svoje mobilne telefone ili da kreiraju nalog na mreži, navodi se u izveštaju. Iako još uvek nije dostupna u javnom domenu, aplikacija se može naručiti u pretprodaji u Apple Store-u. Prema izveštajima, TMGT se oslanja na svoje partnerstvo za usluge u oblaku sa Rumble-om da bi zadovoljio svoje infrastrukturne potrebe, a ne da zavisi od velikih tehnoloških kompanija. Rumble se trenutno pozicionira kao alternativa i za YouTube i za Amazon veb usluge (AVS), izvestio je Fox Business.

Stalno menjaju propise! Novak Đoković ipak ide u Indijan Vels

Medijska platforma Donalda Trampa ‘TRUTH Social

Treba napomenuti da je medijska platforma ‘TRUTH Social‘ predstavljena kao alternativa Twitter-u nakon što je Trampu zabranjen pristup sajtu za mikroblogovanje i na kraju suspendovan sa Fejsbuka ubrzo nakon nereda na Kapitolu 6. januara tokom izbornih rezultata predsedničkih izbora 2020. godine. Pre toga, društvene mreže su bile pod pritiskom da ga zabrane, jer su njegove objave promovisale uvrede, zapaljive rečenice i rasprodaju čiste laži, preneo je Bi-Bi-Si. Međutim, Tramp je bio zaštićen tokom svog predsedništva, iako su 2019. Tviter i Fejsbuk počeli da brišu njegove postove, na primer kada je rekao da je COVID-19 „manje smrtonosan“ od gripa, označavajući ih kao obmanjujući.

„Živimo u svetu u kome su talibani bili veoma prisutni na Tviteru, a vaš omiljeni američki predsednik je zauvek ućutkan“, rekao je bivši američki predsednik Donald Tramp, a citira Bi-Bi-Si.

Tramp je optužio velike kompanije Big Tech-a da ućutkuju suprotstavljene glasove u SAD. U intervjuu za Fox Business u decembru prošle godine, Tramp je potvrdio da je lansiranje platforme u skladu sa njegovim planovima, tako da je „u odličnoj formi“.

Saopštenje bivšeg predsednika SAD usledilo je nakon što je njegov bivši pomoćnik Džejson Miler inaugurisao GETTR. Tramp je takođe nastavio da se promoviše i stiče popularnost najavom nove kandidature za predsedničke izbore 2024.godine.

Nulta Tačka/Fox Business