Sve vesti Svet

DONALD TRAMP PODRŽAO PROTESTE KAMIONDŽIJA U OTAVI

DONALD TRAMP PODRŽAO PROTESTE KAMIONDŽIJA U OTAVI

Na mitingu u subotu, bivši američki predsednik Donald Tramp podržao je konvoj kamiondžija u Otavi koji protestuje protiv zdravstvenih mera usled COVID-19.

Tramp je pohvalio učesnike konvoja što su „uradili mnogo više za odbranu američke slobode od naših lidera“.

„Želimo da te sjajne kanadske kamiondžije znaju da smo uz njih do kraja“, rekao je on velikoj grupi pristalica u Konrou u Teksasu.

Tramp je takođe kritikovao američkog predsednika Džoa Bajdena zbog naloga za obaveznu vakcinaciju njegove administracije koji utiču na savezne izvođače, velika preduzeća, zdravstvene radnike i vojsku.

LEKARI USKORO OSTAJU BEZ POSLA! VEŠTAČKA INTELIGENCIJA MOŽE DA PREDVIDI INFARKT

Desetine hiljada kamiondžija i pristalica stiglo je u subotu u Otavu na miting kod Parlamenta. Pokret je prvobitno započeo kao odgovor na prekogranične naloge za vakcinaciju koji su uticali na vozače kamiona, ali je od tada prerastao u širi protest protiv mera javnog zdravlja usled COVID-19 uopšte.

Protest na Parliament Hill-u takođe je bio ispraćen na konzervativnim medijima u SAD, kao što su Fox News i Newsmax TV.

Bivši predsednik nije bio jedini član Trampove porodice koji je podržao konvoj. Donald Tramp junior je takođe izrazio podršku konvoju u video snimku objavljenom na Fejsbuku u utorak, rekavši „Moramo da vidimo više ovoga ovde u SAD“.

Među drugim istaknutim pojedincima koji su dali podršku protestu na međunarodnom nivou su generalni direktor Tesle Elon Mask, podkaster Džo Rogan i komičar Rasel Brend.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I VEDRAN ZAVIŠIĆ

Nulta Tačka/CTVNews