Sve vesti Tehnologija

Dostavljači uskoro bez posla! Upoznajte NOVO autonomno vozilo za dostavu koje je već na ulicama (VIDEO)

Dostavljači uskoro bez posla! Upoznajte NOVO autonomno vozilo za dostavu koje je već na ulicama (VIDEO)

Detroit — kanadski dobavljač automobila Magna International Inc . gradi autonomno, električno vozilo za dostavu, rečeno je u sredu na Severnoameričkom međunarodnom sajmu automobila.

Jedan od robota radi za piceriju u Detroitu od marta, saopštila je kompanija.

„Ovo su uzbudljiva vremena“, rekao je Matteo Del Sorbo, izvršni potpredsednik Magna International i globalni lider za Magna New Mobiliti ogranak kompanije, tokom konferencije za novinare. „Vidimo najveću promenu u automobilskoj industriji od prelaska sa konja na automobile.

Del Sorbo je rekao da je kompanija razvila vozilo u svom američkom sedištu i da je model dostavljao pice i drugu hranu za Brooklin Pizzu u Birmingemu. Rekao je da je robot isporučio stotine pica kupcima.

On je rekao da vesti od srede o robotu za isporuku dolaze nakon nekoliko najava koje je nedavno objavila kompanija iz Aurore, Ontario, Kanada. Jedna je investicija Magne od 77 miliona dolara u Iulu, kompaniju u Indiji koja proizvodi električne dvotočkaše. Drugi je Magnino partnerstvo sa proizvođačem autonomnih robota Cartken iz Ouklanda, Kalifornija, za pravljenje robota za isporuku.

Vlasnik picerije u Bruklinu Sem Abdelfatah rekao je da su povratne informacije njegovih kupaca o robotu za dostavu bile pozitivne.

„To je veoma nova stvar na tržištu i kupci vole da vide ovakve nove stvari“, rekao je on. „Oni vole da vide lokalni biznis koji koristi novu tehnologiju kao što je ova.“

Abdelfatah je rekao da robot nije imao problema sa dostavom. „Jedina stvar na koju može naići su vozači na putu i ​​pokušaju da ga slikaju.

Rekao je da vreme u Mičigenu do sada nije predstavljalo problem, jer njegova prodavnica robota koristi tek od marta. Zvaničnici kompanije rekli su da je mašina namenjena toplijim mesecima, ali je dugoročni cilj da može da radi u svim vremenskim uslovima.

Rekao je da kompanija koristi samo jednog robota za isporuku, ali se nada da će dodati još. Picerija koristi svog robota da vrši pojedinačne isporuke kupcima, ali ima mogućnost da izvrši više isporuka, rekao je vlasnik picerije.

Del Sorbo je rekao da je cilj ove tehnologije smanjenje emisija ugljenika i troškova isporuke poslednjeg kilometra, poslednje faze isporuke robe kupcima.

Magnina tehnologija u robotu uključuje sistem autonomne vožnje koji koristi kamere, radar i LiDAR, saopštila je kompanija. Uređaj može da putuje do 20 mph na javnim ulicama.

Del Sorbo je rekao da je kompanija želela da to objavi u sredu na sajmu automobila jer „Magna ima duboke korene ovde u Detroitu“.

NultaTačka/Detroitnews