Sve vesti Svet

DOZLOGRDILO! JEDNA MAJKA OBEĆAVA DA ĆE SE ODUPRETI ŠKOLSKIM KOVID MERAMA UZ POMOĆ ORUŽA (VIDEO)

DOZLOGRDILO! JEDNA MAJKA OBEĆAVA DA ĆE SE ODUPRETI ŠKOLSKIM KOVID MERAMA UZ POMOĆ ORUŽA (VIDEO)
Pisao Elena Vuk

Jedna majka iz Virdžinije(SAD) optužena je da je pretila članovima školskog odbora zbog obaveznih maski u školi.

Aktivisti pozivaju na hapšenje majke iz Virdžinije nakon što se činilo da je pretila članovima školskog odbora “napunjenim oružjem” zbog obaveznih maski. Policija je odgovorila rekavši da povećava svoje prisustvo u javnim školama okruga Page u Luray-u, Virdžinija.

Majka, identifikovana kao Amelia King, našla se u trendu na društvenim mrežama nakon što se počeo širiti snimak njenih komentara. Na snimku sa sastanka školskog odbora u četvrtak uveče, King se može videti kako izražava prigovor na uvođenje maski za učenike, za šta kaže da njena deca neće učestvovati. Kako se približava kraju svog radnog vremena, kaže da njena deca neće nositi maske i ako se ta obaveza uvede, poneće sa sobom “napunjen pištolj”.

“Nema obavezne masku. Moja deca neće doći u školu u ponedeljak sa maskom. Donet ću svaki pištolj, napunjen i spreman”, rekla je ona.

Kada je King-ova  obaveštena da je prekoračila svoja tri minuta za govor, ona se obratila još jednom prisutnima:

Vidimo se u ponedeljak.

Guverner Ralph Northam, demokrata, uveo je obavezne maske za decu, u školama Virdžinije pre kraja svog mandata. Guverner koji je nedavno položio zakletvu, republikanac Glenn Youngkin, naredio je ukidanje mandata u celoj državi od 24. januara.

Školska nadzornica okruga Page Antonia Fox i predsednica školskog odbora Megan Gordon objavile su u petak zajedničku izjavu u kojoj kažu da se takve pretnje roditelja neće “tolerisati” i da su u kontaktu s policijom.

Policija Luray-a saopštila je u petak da je već bila u kontaktu s King-ovom, rekavši da joj se javila nakon što je njena izjava izazvala “uzbunu javnosti”. Poslala je i mejl školskom odboru nakon svog pojavljivanja, izvinjavajući se zbog načina na koji je “frazirala” izjavu, objašnjavajući da govori “figurativno”.

“Izjava koja je data apsolutno je izazvala uzbunu javnosti, roditelj koji je dao izjavu je to shvatio i odmah kontaktirao policiju da se izvini jer izjava nije bila namenjena onako kako je percipirana”, napisala je policija, dodajući kasnije da je King-ova “ sarađivala” sa vlastima.

King-ova koja se izvinula i dala objašnjenje, nije utišala napade i kritike, a neki su čak javno pozvali FBI da je uhapse, čak su pozvali i vlasti da joj oduzmu decu.

Nulta Tačka/RT