Srbija Sve vesti

DR BEKIĆ POZNAT PO AFERI “CITOSTATICI” PONOVO ŠIRI PANIKU I LAŽI: IMAMO 3,3 MILIONA KANDIDATA ZA KORONAVIRUS

DR BEKIĆ POZNAT PO AFERI "CITOSTATICI" PONOVO ŠIRI PANIKU I LAŽI: IMAMO 3,3 MILIONA KANDIDATA ZA KORONAVIRUS

Omikron soj koronavirusa širi se pet puta brže od ostalih poznatih sojeva I on je jedan od razloga za nagli porast broja novozaraženih u Srbiji, kao i “ne tako visok stepen imunizacije”, rekao je danas direktor Doma zdravlja u beogradskoj opštini Savski venac Zoran Bekić poznat po aferi “Citostatici” u kojoj su deca umirala o preterane hemoterapije.

“Ni prvu ni drugu dozu vakcine nije dobilo 2.300.000 naših sugrađana. Od onih koji su stekli uslov za treću dozu, skoro 980.000 je nije primilo. Dakle imamo 3,3 miliona osoba koje su kandidati da dobiju koronu”, kazao je Bekić za televiziju Pink.

On je ocenio da na dnevnom nivou u Srbiji ima više od 15.000 novozaraženih, jer jedan broj njih ne stigne na red u kovid ambulantama, dok oni sa blažim simptomima i ne odu da se testiraju.

“Gužve pred kovid ambulantama su sada ogromne i jedan ogroman pritisak je na primarnoj zdravstvenoj zaštiti”, rekao je Bekić.

Dodao je da bi epidemiološka situacija verovatno bila teža da nije raspust u školama.

Bekić je istakao da je trenutni stepen imunizacije građana Srbije prvom i drugom dozom vakcine oko 59 odsto što je još jedna u nizu laži jer je ukupna procentaža vakcinacije (punoletni i maloletni) svega 46,6%, dok je nešto treću dozu primilo svega 25,4% stranovništva.

NultaTačka