Srbija Sve vesti

DR KON BESAN KO RIS: “TRAŽIM ŽESTOKE MERE”! “MENGELE” KAKO GA JE NAROD PROZVAO KOMENTARIŠE SINOĆNE PROTESTE: ,,NEĆU IM TO OPROSTITI ZBOG POREKLA”

DA LI ĆE PONOVO ZATVARATI NAROD? KRIZNI ŠTAB ZASEDA U 16h!

Epidemiolog Predrag Kon ili kako ga je narod protekle veči nazvao protestujući ispred nekoliko njegovih kuća ,,dr Mengele” naglasio je da korona mere moraju biti mnogo rigoroznije i najavio mogućnost da se kovid propusnice produže na trajanje od 24 sata.

– Ne možemo još da vidimo rezultate jer je tek počela da se primenjuje ta mera. Ona je samo uvod u nešto što treba da se sprovodi 24 sata dnevno. To je epidemiološki stav. Da li smo zakasnili sad je besmisleno pričati. Tražimo ove mere još od proleća – rekao je član Kriznog štaba u jutarnjem programu Kurir televizije.

Kon je naglasio da je epidemiološka situacija takva da traži rigorozne mere.

– Ljudi se još nisu organizovali da kontrolišu kovid propusnice, ali mislim da to neće dugo trajati. Rasprava o tome da li je to u skladu sa ljudskim pravima trajala je dugo i protestanti za ljudska prava u ovom slučaju nisu u pravu. Posebno ću im odgovoriti vezano sa sinoćne proteste. Situacija je takva da traži restriktivne i žestoke mere. Ako mere budu 24 sata videće se poboljšanje. A to će se uskoro i desiti – rekao je Kon.

Epidemiolog je istakao da smatra da je kovid propusnice trebalo da se uvedu još u julu.

– Previše je rano za bilo kakvo zaključivanje. Ono što je bitno jeste da postoji mera koja čuva narodno zdravlje. Ona je zato i doneta, a ne da nekog maltretira. To je nešto što je prošlo krajnje ozbiljne distance da bi se takva odluka donela. Mislim da je kovid propusnice trebalo još u julu da uvedu – rekao je Kon.

Epidemiolog se osvrnuo i na proteste građana protiv kovid propusnica koji se već danima održavaju u večernjim časovima ispred Skupštine grada Beograda.

– Moram jasno da kažem. Tu se skandiralo da sam ustaša i to veze sa istinom nema. Skandiralo se da sam zlikovac. To takođe veze sa istinom nema, ja sam epidemiolog, zlikovac je virus, a oni su se svrstali uz zlikovca. To treba da im bude jasno. Obraćam se svim građanima Srbije: Ne svrstavajte se uz zlikovce! Skandirali su da sam Mengele, a on se smatra najgorim zlom što postoji, to im zbog porekla nikada oprostiti neću. Na kraju su skandirali “uhapsite Kona”. Zašto da me bilo ko uhapsi? Da li je to zbog kovid propusnica? Stava prema vakcina? Ne! Nema apsolutno razloga da me bilo ko uhapsi – rekao je Kon.

NultaTačka/KurirTV