Srbija Sve vesti

DR KON PONOVO PO SLAVAMA! “STRUČNJAK” OPET PREDVIĐA TOK ZARAZE U SRBIJI!

DA LI ĆE PONOVO ZATVARATI NAROD? KRIZNI ŠTAB ZASEDA U 16h!

Epidemiolog i najomraženiji “stručnjak” u Srbiji, Predrag Kon je danas ocenio da je epidemiološka situacijaa sa korona virusom nešto povoljnija i da su tome doprinele kovid propsnice i školski raspust što prosto nema veze sa vezom.

Kon, koji je član vladinog Kriznog štaba za borbu protiv kovida, rekao je da je “nešto popustila ta teška situacija” i da se sada, kako je naveo, “malo lakše diše”.

“Od momenta početka raspusta, istovremeno sa uvođenjem kovid propusnica, iako one ne važe 24 časa, te dve mere su očekujuće dale rezultat”, rekao je on.

Kon je objasnio da se to može videti i na smanjenju broja pozitivnih u strukturi onih koji su u predškolskom i školskom uzrastu sa, kako je naveo, “nekih 18 odsto na nekih 13 odsto”.

Prema njegovim rečima, to je smanjenje od pet odsto za samo sedam dana.

“To se posebno vidi kada se prati u Beogradu gde je registrovano, kroz srednje škole, deset puta manje pozitivnih”, rekao je Kon.

On se saglasio sa epidemiolog Branislavom Tidorovićem koji je prethodno danas rekao da se u narednih desetak dana očekuje porast broja pozitivnih.

“Tokom ove sedmice ćemo imati pad (broja pozitivnih) pa se onda može očekivati da se pad uspori”, rekao je Kon.

Upozorio je da se, uz nastavak škole, očekuje i niz epidemiološki nepovoljnih događaja, poput “Crnog petka”, slava, dolaska ljudi iz inostranstva, novogodišnjih slavlja…

Ponovio je da je jedini izlaz iz ove situacije vakcinacija.

NultaTačka/Beta